ив

Анастасія Попсуй та Ірина Ярмоленко підготували спільні проекти у «Нових лідерах»

12 липня

Ірина Ярмоленко, ініціаторка програмної цілі «Рівні можливості», успішно передала естафету прийняття Хартії рівності від Рад Європи. 26 червня Хартія була підтримана житомирськими депутатами, а після спільних переговорів вже за тиждень, 3 липня, Хартія була проголосована депутатами Ірпінської міської ради.

На цьому спільна та об’єднуюча діяльність для розвитку громад лише продовжується. Анастасія Попсуй, Президент Громадської організації «Європейська асамблея жінок-депутатів», підписала заяву Ірини Ярмоленко на вступ у її організацію і вони вже проговорили план наступних проектів.

Також депутати поділилися між собою досвідом в оцінці комфорту міста як для жінок, мам, дітей, чоловіків, людей з особливими потребами. В рамках переймання досвіду депутатки-нові лідерки планують кілька робочих поїздок  Житомиром та Ірпінем.  Зокрема в питаннях благоустрою та оновлених шкіл, викладання з новими підходами у них.

— Ірпінь - це місто європейського зразка, і не тільки благоустроєм і темпами розвитку. Ірпінь дійсно гендерно чутливе місто, де 60% керівного складу самоврядування складають саме жінки. А в депутатському складі міської ради 20% жінок. Тому приєднання до Ініціативи ЄС - Хартії рівності - було для нас знаковим. Разом з Іриною Ярмоленко та іншими учасницями Європейької асамблеї жінок-депутатів ми будемо рухати методологію "рівності" у міста, - каже Анастасія Попсуй.

— Для нас проект «Нові лідери» - в першу чергу, для реалізації наших проектів, знайомства з однодумцями, обміну досвідом. Це не змагання, це можливості. Сподіваюся, що естафету підтримки одне одного переймуть усі нові лідери, особливо у кого суміжні сфери. «Переможець проекту лише 1 людина, а щоб перемогли усі, то і сотня, і 1500 інших попередніх аплікантів мають об’єднатися і рухатися далі в напрямку змін на краще в країні, - каже Ірина.

ва

 

Інші новини

Громадська наглядова рада