Гергелюк

Депутати Тлумацької ОТГ підтримали ініціативу Володимира Гергелюка щодо створення кластеру з вирощування лохини

19 вересня

Сьогодні на сесії ради Тлумацької ОТГ Володимир Гергелюк, очільник ГО «НАШ ЗАХІД», звернувся до депутатів підтримати проект створення кластеру з вирощування лохини. «Ми продовжуємо реалізацію створення кластеру з вирощування лохини в Тлумацькій ОТГ.

Тлумаччина традиційно є сільськогосподарським регіоном та має великий потенціал для розвитку перспективних с/г культур. Івано-Франківська обласна рада оголосила конкурс для місцевих громад, пріоритетним напрямком якого є саме розвиток сільського господарства. Є розуміння та підтримка з боку керівництва та депутатів місцевої громади щодо цього проекту.

інфо

Я пропоную залучити декілька малих господарств, бажано по одному з кожного села ОТГ, щоб вони навчилися вирощувати ягоду та стали прикладом для своїх односельців. Створення біля обласних центрів кластерів з екологічно чистою с/г продукцією значно скоротить відтік людей закордон, дасть можливість їм заробляти вдома та наповнить місцеві бюджети. А мешканці краю матимуть до столу екологічно чисті продукти», - зазначив Гергелюк.

інфо

Інші новини

Громадська наглядова рада