репр

Галицькі лицарі провели перший бій на замку

23 липня

На «Галицькому замку» тривають приготування до фестивалю історичної реконструкції «Галицьке лицарство». Співорганізатори заходу Сергій Адамович та Володимир Гергелюк разом з журналістами, представниками заповідника «Давній Галич», місцевою владою обговорили організаційні деталі щодо проведення фесту.

Члени Івано-Франківського клубу історичного середньовічного бою «Зігмунд» біля Галицького замку провели показовий бій для зйомки промо-ролику та розповіли про особливості цього нового виду спорту.

До дати проведення святкування 1120-річчя Галича, в рамках якого пройде всеукраїнський спортивний турнір з історичного середньовічного бою, залишається менше двох місяців. Оргкомітет отримав багато заявок від спортсменів та майстрів народних промислів для участі у цьому заході.

«Ми готуємо багато цікавих локацій, які здивують жителів Прикарпаття та гостей нашого краю: виступи етно-рок гуртів, танцювальних колективів,  вистава Івано-Франківського театру, різноманітні майстер-класи, конкурси, фудкорти, дитячий простір тощо», - заявив Сергій Адамович.

«Центральною подією буде турнір з історичного середньовічного бою, на який подали заявки учасники з цілої України та з закордону», - додав Володимир Гергелюк.

Посилання на відео бою.

Інші новини

Громадська наглядова рада