Марина Старовойтова

Лідер Марина Старовойтова: Повернути довіру до системи правосуддя через єдині етичні стандарти для правників

24 червня

Чесно і справедливо захищати права кожної людини - тільки так можна повернути довіру до системи правосуддя. Харків'янка Марина Старовойтова, учасниця національного телепроекту "Нові лідери", пропонує запровадити кодекс етичних стандартів для правників. Із цією програмою молода юристка здолала добір до сотні обраних, які восени виборюватимуть звання нового лідера.

Марина Старовойтова уже кілька років має власну юридичну практику, ще вона - адвокат-тренер. Її мета - впровадження єдиних етичних стандартів для правників. Це має бути кодекс морально-ціннісних настанов. Аби у суспільстві справді щось змінилось, таку дисципліну треба викладати у вишах протягом усіх років навчання.

Марина це вже робить.

— 95 % суспільства не довіряє судовій системі. Запровадження єдиних стандартів правничої професії буде ключовим для оздоровлення правничої системи, - каже В'ячеслав Комаров, проректор національного юридичного університету.

У цьому офісі регіонального центру 24 години на добу, 7 днів на тиждень надають безоплатну правову допомогу мешканцям одразу двох областей - Луганщини та Харківщини.

— До нас у центр звертаються і громадяни, і правоохоронні органи за призначенням захисника, - каже Марина.

"Нічого не підписуй без адвоката", "Не  обирай адвоката за порадою поліцейського", - офіс рясніє настановами та порадами для людини, яка опинилась в біді.

— Всі суперечки учасників процесу - прокурора, адвоката, судді - є недопустимими у процесі захисту прав. Оскільки у кінцевому результаті страждають не вони, а людина, - розповідає Марина Старовойтова.

За програму Марини Старовойтової проголосувало 123 виборці, тож у топ-50 Лідерів за результатами голосування Виборців вона не пройшла. Але її програму з-поміж 860 анкет претендентів відібрав Відбірковий комітет.

Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті "Вікон СТБ":

Інші новини

Громадська наглядова рада