Стецьків Микола

Лідер Микола Стецьків: Як стати бізнес-ангелом для інших

24 червня

Атовець, бізнесмен і волонтер Микола Стецьків із Львівщини — учасник національного проекту “Нові лідери”. Він потрапив до сотні фіналістів, бо запропонував простий і чесний проект - створив бізнес “Допоможи іншому”. Так свого часу Микола отримав гроші на власну справу - вирощування полуниці - від зовсім незнайомого чоловіка, а тепер допомагає іншим.

Миколу Стецьківа на Львівщині називають полуничним бароном. 31-річний ветеран АТО, який пішов на війну добровольцем, батько п’ятьох дітей, вже три роки успішний фермер. Вирощує полуниці різних сортів.

Бізнес уже годує Миколу та його родину в усіх розуміннях.

Полуниці на фермі родять від травня і аж до вересня. Микола мріє, щоб так було весь рік, і це цілком реально, якщо у справу вкладати гроші. На початку їх дуже бракувало, тоді фінансово допоміг Павло Фіщук.

— Він мені їх позичив без відсотків, за умови повернення тоді, коли я буду готовий повернути, - розповідає Микола

— Суть не в тому, щоб дати кошти Миколі, а суть в тому, що коли він досягне стабільності, зароблятиме як підприємець, фермер. Ми вже згенеруємо наші зусилля і допоможемо комусь наступному, - каже Павло.

Тепер у свою чергу, чоловіки взялися допомагати Катерині - переселенці зі Сходу, яка вже понад рік живе в Карпатах. До війни жінка була успішною бізнесменкою - вирощувала гриби та зелень. В горах заходилася вирощувати кіз. Катерина вірить - це може бути прибутково і не лише з продажу молока та сирів.

— Я сама з міста. Я бачу, що можна показати сільського для жителя міста, який не бачив, як курка несе яйця. Який не бачив, що таке коза і як вона доїться, що таке корова і як косити сіно, - ділиться Катерина.

Молодим інвесторам подобається ідея та люди, які стоять за нею. Тепер вони хочуть, щоби інші бізнесмени робили так само. І тому пішли на проект “Нові лідери”

— За рахунок цього проекту ми хочемо, створити можливості, щоб підтримати ідейних людей, - каже Микола.

— Коли Катерина розкрутиться - нас буде вже троє., - підтримує Павло.

Вигравши, у проекті Микола та Павло, хочуть об’єднати навколо себе підприємців і вже гуртом допомогати початківцям. Бізнесмени кажуть, якщо не виграють, то сподіваються популяризувати таку схему допомоги усій країні.

До речі, за програму Миколи Стецьківа проголосував 191 виборець. Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ, ІСТV та “Новому каналі” виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті "Вікон СТБ":

Інші новини

Громадська наглядова рада