gr4gr

Лідер Віталій Жеганський: Залучити людей до розвитку своїх сіл

29 серпня

Децентралізація в Україні стартувала 4 роки тому. Однак досі не всі розуміють, як реформа працює.

Долучити мешканців Дніпропетровщини до участі в житті територіальних громад – таке завдання перед собою поставив Віталій Жеганський. Працює над просвітницьким проектом уже майже півтора року.

Усього на Дніпропетровщині  утворили 61 територіальну громаду, проект Віталія Жеганського охоплює чотирнадцять з них – це майже кожна четверта ОТГ.

До них – приїздить з тренінгами та семінарами – дає покрокові інструкції: як звичайним людям ефективно взаємодіяти з місцевою владою.

Любимівська ОТГ об’єдналась у січні цього року. Вона невелика – всього 3700 жителів. Невеликий і бюджет – 20 мільйонів гривень на рік. Але навіть за ці гроші, при правильному плануванні, можна розв’язати проблеми із транспортом, енергоефективністю та навіть – з централізованим водопостачанням.

Лише за минулий місяць разом з командою Віталій Жеганський провів чотирнадцять дводенних семінарів у громадах Дніпропетровщини. Результат – десятки проектів, які нині успішно втілили в життя.

Пояснити людям, як покращити якість життя в об’єднаних громадах  – головна мета проекту Віталія Жеганського. Тоді , впевнений чоловік, зменшиться й кількість тих , хто виїжджає з України жити за кордон.

За програму Віталія Жеганського проголосувало 1127 виборців.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше - у сюжеті програми Факти ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада