в

«Ми за доступне розмитнення для кожного українця», - в Луцьку відбулась зустріч водіїв «євроблях»

27 червня

21 червня декілька десятків луцьких водіїв зібралися, щоб обговорити проблеми розмитнення автомобілів й нові законопроекти нардепа Ніни Южаніної, в яких прописані нові тарифи і акцизні збори на автомобілі з-за кордону.

Законопроекти №8487 і №8488 передбачають зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екологічному стандарту «євро-5», а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах.

Коли основні тези законопроектів стали відомі, з’явилося дуже велике розчарування, – розповідають водії.

«Якщо говорити про нові автомобілі, то пішли знижки, а якщо про автомобілі, яким 10, 15, 20 років і коштують вони до 2 тис. євро, то ціни на розмитнення, стартують він 3-4 тис. євро. І це є проблема. Тобто сама ідея доступного авто тут не реалізована», - впевнений активіст Сергій Чуріков.

За новими законами відбудеться абсолютне закриття можливості їздити на номерах іноземної реєстрації: це контролюватиме поліція, виписуючи великі штрафи, – вважають учасники зборів.

«На мою думку, коли сотні тисяч людей користуються саме єврономерами, це порушує право власності їх всіх. Держава створила такі умови, що людина була змушена купляти авто саме таким чином», - стверджує Сергій Поха.

Водії впевнені, що можна повторити схему, яку використовують в Європі: людина платить від 5 до 25% вартості машини і їздить, незалежно від екологічного стандарту, року та інших показників.

Текст: Юля Книш

Джерелоpershyj.com

Інші новини

Громадська наглядова рада