суцй

“Нові лідери” Вінниччини: хто вони і що пропонують?

13 червня

Масштабний проект з пошуку нових лідерів України, ініційований великою медіа-корпорацією за участі десятків громадських організацій, вже зараз прикував до себе велику увагу блогерів, політиків та звісно – самих нових лідерів з усіх регіонів держави.

«Нові лідери» — телепроект у форматі талант-шоу. Учасники мають переконати телеглядачів та експертів, що вони «здатні змінити країну». Переможець отримає 1 мільйон гривень, гроші мають допомогти йому реалізувати заплановане. Реєстрація учасників завершилася 1 травня. На сьогодні на сайті — 407 заявок учасників. Протягом проекту їх спершу має залишитися 100, потім 10 і, нарешті, один.

До відбору переможця залучений пул експертів, які сформували «виборчий комітет» телешоу. Але вирішальний вплив на результати матиме SMS-голосування телеглядачів.

Участь в проекті громадської організації, яка пов’язана з головою адміністрації екс-президента Януковича вже викликала хвилю обурень в українському сегменті Фейсбук. Проте не відлякала сотні охочих громадян, котрі вважають себе новими лідерами та прагнуть поширити власні ідеї на всю країну. Серед них – і 27 мешканців Вінницької області.

Володимир Воловодюк

“кандидат в мери”

Активіст, козак, бізнесмен та “кандидат” в мери – як про це йдеться у відеозверненні Воловодюка до виборців – пропонує звернути увагу на українське село, аби воно стало успішним. На жаль, у програмній меті в межах проекту п. Володимир на пропонує конкретних речей, однак сподівається, що завдяки популяризації потенціалу українських сіл, їх можна зробити успішними.

Успішне українське село – запорука розвитку держави !

Головною метою програми є пошук реальних прикладів успішних проектів на селі, налагодження взаємодії та співпраці з такими проектами та поширення кращого досвіду в сільських громадах.

Важливою частиною проекту є інформаційне його забезпечення. Кожне село, фермер, приклад кооперації, тощо, отримає інформаційну підтримку у вигляді публікацій та відеосюжетів.

Особливу увагу потрібно приділити успішним прикладам кооперації, екологічним питанням на селі, зокрема сортуванню сміття та відновленню водного балансу, розвитку туризму, розвитку спорту та дозвілля для дітей і молоді.

Усе це можливо здійснити за рахунок поєднання інтересів місцевої громади, зацікавлених підприємців, можливостей місцевих бюджетів, місцевих ЗМІ та методичної допомоги команди експертів.

Проект розділений на ряд етапів:
1. Збір інформації.
2. Оголошення та проведення конкурсу.
3. Опрацювання результатів та підготовка методичних рекомендацій.
4. Робота експертів з кожним окремим селом.

Усе це супроводжуються інформаційною кампанією.

Проект розрахований на один рік та має подальше продовження.

Текст: Андрій Качор.

Повну версію матеріалу читайте на сайті Vежа за посиланням: https://goo.gl/keJpio

 

 

Інші новини

Громадська наглядова рада