uyujym

Володимир Гергелюк презентував своє бачення розвитку Дністровського каньйону

13 червня

В Івано-Франківську відбувся круглий стіл, ініційований ГО «Поступовий гурт франківців» та ГО «НАШ ЗАХІД». Відвідали захід екологи, туризмознавці, краєзнавці, голови сільських та селищних рад, депутати місцевих рад, громадські активісти, журналісти та всі, кому небайдужа доля Дністра.

Депутат обласної ради, професор Сергій Адамович у своєму виступі розкрив архівні сторічні матеріали, в яких йшлося про судноплавство на р. Дністер та велике значення для туристичного сполучення між курортами м. Заліщики, с. Чернелиця, м. Галич та інших. Цей приклад, на думку очільника ГО «Поступовий гурт франківців», є повчальним для сьогодення.

Михайло Ковтун, керівник КП «Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича», розповів про діяльність своєї організації, унікальну флору, фауну цього регіону та представив на загал проект відновлення популяцій червонокнижних риб.

Своє бачення розвитку туристичного потенціалу керівник ГО «НАШ ЗАХІД» Володимир Гергелюк виклав у презентації кількома головними пунктами:
- Інтерактивна карта Дністровського каньйону, призначена для зручності планування мандрівок, реклами готелів, кемпінгів та інших туристичних об’єктів.
- Щорічні масові розважальні змагання «Дністровська Регата», яка має на меті популяризацію активного відпочинку на Дністрі та презентацію населеного пункту-господаря «Дністровської регати»/
- Створення човен-станції для організації туристичних подорожей по Дністру для груп туристів та прокату плаваючих засобів.

Підсумком презентації стала відео візуалізація туристичного етно комплексу «Бухта Товмач», спорудження якої планується у с. Нижнів. «Ці проекти передбачають фінансування як з державного, місцевого бюджетів, так і пошук приватних інвестицій для їх реалізації. Саме в цьому напрямку буде наша допомога місцевим громадам», - зауважив громадський активіст.

Присутні на зустрічі голови місцевих рад Дністровського каньйону з інтересом вступили в дискусію щодо покращення туристичних реалій на р. Дністер. Прозвучали пропозиції, які всі учасники круглого столу домовилися опрацювати та разом втілювати в життя.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада