...

Впровадження громадського моніторингу дотримання прав дитини

29 травня

Замість того, щоб опинитися в інтернаті, вони ростуть у дитячому будинку сімейного типу: відчувають турботу тимчасових батьків і  ходять у звичайну школу. Наталя і ще 13 родин з прийомними дітьми проживають у спеціально зведеному містечку під Києвом.

Дар’я керує програмами благодійного фонду, що звів унікальне містечко. Правами дітей опікується більше 10-ти років. Уродженка Донецька, з початком війни на Сході одразу кинулася рятувати сиротинці, інтернати та чужі родини. І лише потім власну.

Нині Дар’я допомагає реформувати  інтернати, замість них з’являються  сучасні  центри для дітей. Їхня мета зберегти дитину в сім’ї. Адже більшіть вихованців спецзакладів  насправді мають родини. Просто батьки не можуть забезпечити їм належні умови життя. Тому важливіше не розділити родину, а допомогти ій фінансово чи психологічно.

Реформа інтернатів запланована на 8 років. І щоб цей процес пройшов безболісно для самих дітлахів , Дар’я мріє створити дієву систему контролю. Боротися за втілення свого проекту в життя Дар’я буде на проекті Нові лідери, що восени стартує на телеканалі ICTV. Кожен, хто має цікаву ідею , може поборотися за головний приз – гроші на його реалізацію.

Учасникові унікального проекту  має бути не менше 25-ти, він не може бути народним депутатом або міністром, як нинішнім так і колишнім. Часу на реєстрацію залишилось не багато, до 30 квітня включно.

Посилання на джерело: Факти ICTV

Інші новини

Громадська наглядова рада