е

Лідер Дмитро Єрьомін: Як заробляти тисячі доларів із допомогою математики

22 червня

Мета Дмитра Єрьоміна  — якісна освіта та гідна робота талановитим людям. Герой цього сюжету "Фактів ICTV" — засновник uData School, один із керуючих партнерів Unit.City. Це перший в Україні інноваційний парк, де сконцентрувались десятки кращих технологічних компаній.

Дмитро прагне продемонструвати українцям, що один із найперспективніших напрямків сьогодні — це математика. Тому своїм завданням бачить підтримати здібну молодь. Він уже створив безкоштовну піврічну навчальну програму та започаткував регулярну олімпіаду для школярів-математиків.

Тут вже вивчають штучний інтелект і з точністю у майже 100% прогнозують події.

На цьому місті уже облаштувалися десятки IT та технологічних компаній, середня зарплата — 3-4 тисячі доларів.

— Якщо казати про формулу успіху, це математика + англійська мова + вміння спілкуватись із людьми + вміння програмувати. Це лише початок. За кілька років компаній буде у рази більше, а працівників у десятки, — обіцяє Дмитро Єрьомін.

Через те, що Україна зараз не розглядає математиків як важливу складову свого успіху, вона втрачає просто мільярди доларів, каже чоловік.

Тому для початку створив uData School — безкоштовну піврічну програму для математиків. З двох тисяч охочих сюди відібрали 32. Офіційно вчать працювати з великими даними та насправді творити дива: прогнозувати майбутнє, виводити залежності. Таких фахівців називають "data-аналітики". За ними ганяються найкращі компанії світу. Зарплата — тисячі доларів. А наші здібні школярі досі не розуміють, навіщо їм математика.

Дмитро Єрьомін, учасник проекту "Нові лідери", вирішив, що про це мало розповісти — треба показати. Організував для школярів-математиків олімпіаду в кілька турів: спочатку в регіонах обирають найкращих, 25 запрошують до Києва, тут місяць навчають, і за результатами переможець отримує стипендію і подальшу підтримку.

— Люди як зараз проходять олімпіади? Є школа, у тебе є якісь здібності, ти потрапляєш на олімпіаду, переміг. Ну то й що? Що далі? Тобто, ти повернувся у маленьке місто, і там твої здібності не стануть у нагоді. І ти думаєш, що математика не потрібна. Тих, хто переможе, ми будемо підтягувати, - розповідає він.

Дмитро Єрьомін наголошує: на шляху до успіху у нього були вчителі, які, окрім знань, вселяли віру в себе, підштовхували до правильних рішень. Тепер — його черга. Найперше — продемонструвати, що математика — це мегаперспективно, сучасно і це потрібно. Математикою можна заробляти будь-де в світі. Та найкраще — в Україні.

— Якщо ці люди будуть залишатись у нас в Україні, це дасть можливість створювати нові робочі місця, витрачати гроші в країні, новий поштовх економіці. І при цьому нам нічого не треба буде викопувати з-під землі. Нам усього лише треба буде подумати головою, - зазначає Єрьомін.

До слова, за програму Дмитра Єрьоміна віддало голоси 1022 виборці. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше про школу для data-аналітиків дивіться у сюжеті:

Інші новини

Громадська наглядова рада