Чеховська

Лідер Людмила Чеховська: створення притулку для тварин у Тернополі

19 червня

Тернопільська волонтерка Людмила Чеховська взялася врегулювати чисельність собак, які вешталися її містом. І вирішила змінити думку українців, наче безпритульні тварини - це чужий клопіт. 

Її мрія - побудувати для скалічених звірів справжній дім.

- Почалося усе, - розповідає Людмила, - випадково.

Два роки тому до будинку приблудилася собака з двома цуценятами. Була хворою, тож подружжя не змогло лишитися осторонь. Намагалися викликати фахівців, аби відловити тварин. Проте, кілька спроб виявилися марними.

- Якщо тварина йде до рук, то її взагалі не проблема зловити. Якщо тварина  дика, то склалася така ситуація в місті, що навіть служба на яку покладений обов’язок, не завжди може щось зробити, - розповідає Людмила.

Людмилу це не зупинило - кілька місяців підгодовувала собак, аби заслужити їхню довіру. З’ясувалося, що тварини належали до зграї, яка живе в сусідніх гаражах - їх там оселилося більше десятка.

Зрештою пси таки підпустили до себе - їх вдалося полікувати та стерилізувати, а частині знайшли господарів. Ще четверо під опікою подружжя.

Дивіться: Лідер Генадій Друзенко: якісні медобстеження для жителів “сірої” зони.

За ці два роки, Людмила Чеховська зрозуміла, що піклуватися про безпритульних тварин нікому - усе лягло на плечі таких, як і вона, небайдужих людей. Вона знайшла в місті однодумців і запропонувала об’єднати зусилля. Наразі, планують створити притулок для чотирилапих безхатьків.

- На сайті є можливість пожертвувати на притулок і також допомогти теперішнім підопічним. В організації “Вірні друзі” є немало тварин, - пояснює Людмила.

Кілька разів на тиждень Людмила допомагає волонтерам вигулювати собак, яким досі не вдалося знайти господарів. Найскладніше прилаштувати тих, які найбільше потребують опіки.

Ми плануємо, щоб притулок був, хоча б на 200-300 собак. Також, притулок потрібен і для котів, - каже Людмила

Ще у майбутньому звіринці, Людмила планує проводити уроки гуманності для дітей, бо певна - частина тварин опинилася на дворі, саме через людську байдужість.

До речі, за програму Людмили Чеховської проголосувало 1125 виборців. Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті Вікон СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада