еркере

Лідер Олена Олійник: Книги, що говорять

14 червня

Сьогодні розповімо про Олену Олійник та її проект “Книжки, що говорять”. Аби ті, хто не бачить - мали змогу почути.

У проект “Нові лідери” Олена пропонує ідею створення аудіопідручників для дітей із вадами зору.

- Кілька років тому разом із іншими волонтерами проводили тут мотиваційні зустрічі для людей з особливостями. Побачила злиденний інтер’єр і запитала директора, чи можемо чимось допомогти?, - розповідає Олена Олійник

Він сказав (при цьому всьому поганому ремонті, при поганій техніці), що їм не вистачає аудіокниг. І я задумалась, якщо ремонт і вікна, ми ще могли якось подумати - ініціювати збір коштів, а ось аудіокниги, де їх взяти?

Дивіться: Лідер Оксана Гаврилюк: Центр соціальної адаптації, медичної та психологічної реабілітації ветеранів “Дім ветеранів”

Олена написала пост у соціальних мережах і знайшла там однодумців - так з’явилися перші книжки, що говорять.

- Оскар Вайльд “Щасливий принц”, “В житах” Георгій Косинка.. - ми дуже багато творів озвучили. Але справа в тому, що у 2017 році Міністерство освіти і науки вирішило оновити програми. І ми зіштовхнулися з тим, що повинні починати все спочатку, - пояснює Олена.

Нині є нагальна потреба в оновленні христоматій з літератури для незрячих учнів молодшої школи.

До створення першої аудіохрестоматії Олена залучає небайдужих людей по всій Україні. Жінка мріє, аби хрестоматіями були забезпечені всі бібліотеки та навчальні заклади, де є дітки з вадами зору.

- Я не можу залишатися байдужою. Я знаю, що ця проблема є і я знаю, що можу організувати людей, - говорить Лідер.

До речі, за програму Олени Олійник проголосувало 285 виборців. Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті Вікон:

Інші новини

Громадська наглядова рада