rgrg

Наша мета - вивести українську легку промисловість на новий рівень

1 серпня

Про те, як влаштовано Fashion Бюро, перші успіхи проекту New Fashion Zone та плани на найближчий час, розповідає директор New Fashion Zone Юлія Порядіна-Гривнак.

Як працює New Fashion Zone?

Наша мета - створити якісний продукт легкої промисловості в Україні. Проект New Fashion Zone виступає своєрідним провідником між дизайнерами, виробництвами та торговими марками.

Зараз більшість дизайнерів або не вміють працювати з виробництвами, або не вважають це престижним. У свою чергу, і виробництва ще не виробили механіку роботи з дизайнерами. Багато дизайнерів не вміють працювати на масовому пошитті - не вистачає освіти і досвіду в цій галузі. Вони можуть придумати або намалювати ідею, але як це реалізується у виробництві не розуміють. Крім ідеї, дизайнеру також потрібно підібрати тканину, зрозуміти технології пошиття, розуміти поведінку клієнта в магазині. Наприклад, якщо продавець-консультант пропонує покупцеві штани, то до них повинна відразу йти і блуза, здатна створити стильний комплект. Всім цим базовим знанням ми навчаємо дизайнерів у New Fashion Zone.

Дизайнер, як і виробництво (або торгова марка) для початку роботи подає заявку на сайті.

В результаті роботи виробництво отримує готову капсульну колекцію, яка складається з необхідної кількості моделей для випуску. «Капсула» може оновити дух бренду з врахуванням світових тенденцій моди і стилістики компанії, або ж відрізнятися від вже існуючої стилістики бренду і збыльшувати цільову аудиторію. Зараз дуже важлива економічна складова колекції. Наприклад, практично у кожної великої компанії, окремо від виробництва, працює експериментальний цех. Там придумують моделі або трохи змінюють вже існуючі ескізи, підбирають тканину, шиють та тестують семпли, а через кілька виробничих етапів запускають продукцію у «потік». Орієнтовна вартість впровадження однієї нової моделі - 4-8 тис. грн. Готова капсульна колекція (з 8 одиниць) від дизайнерів New Fashion Zone обійдеться орієнтовно від 25 тис. грн. Тобто, економія - в 2,5 рази!

Як розвивається проект на даному етапі?

Зараз ми працюємо з 3 великими виробництвами. Один з них - бренд з 25-річною історією і 260 особами в штаті. Інша марка має 7 роздрібних точок. Третє виробництво - великий гравець українського рітейлу. Одна компанія вже випустила 2 колекції за допомогою нашого дизайнера і планує оновлювати такі колекції кожні 2 тижні. Інші - ще в процесі роботи.

Також ми створили Консорціум легкої промисловості, який націлений об'єднати гравців ринку, створити правильні запити і вирішити нагальні проблеми ринку. Наша загальна мета - вивести українську легку промисловість на новий рівень. Ми вже провели три зустрічі Консорціуму і завжди відкриті до нових ідей і людей.

Які перспективи проекту на найближчий час?

У найближчі 3 місяці ми хочемо створити капсульні колекції для 5 українських виробництв і зібрати в Fashion Бюро NFZ 40 дизайнерів, ладних працювати і навчатися. Також з осені ми готові запустити конкурсний відбір для студентів і випускників, а також співпрацювати з ВУЗами.

Через півроку плануємо об’єднати 50-60 професійних дизайнерів в Бюро і запустити 10 капсульних колекцій, серед яких 3 - для іноземних виробництв.

У 2019 році конкурс New Fashion Zone для молодих дизайнерів плануємо вперше провести за кордоном. Це надасть великі можливості для українських дизайнерів попрацювати з міжнародними брендами.

Інші новини

Громадська наглядова рада