Алла Квач

Розвиток туризму в Україні - проект Алли Квач на Нових лідерах 2

4 червня

Алла Квач прийшла на проект Нові лідери 2 для збереження природних, історичних та культурних скарбів України.

Наразі лідер керує невеличким, але унікальним містечком на Тернопільщині – Заліщики. Містечно славиться своєю неймовірною панорамою із правого берега Дністра. Також воно має цікаву середньовічну архітектуру – костел, синагога, двоповерховий цегляний палац із унікальною колонадою.

Тепер відновлюють підземні тунелі, а неподалік від Заліщиків можна помилуватися найбільшим у Європі рівнинним водоспадом Джуринським, печерою Вертеба, чи язичницьким храмом у селі Монастирок.

Ми не вміємо заробляти на туризмі

Алла розповіла, коли вона дивиться на красу наших земель, то їй стає сумно, що ми не вміємо показати світу, те, що маємо.

Читайте: Прозоре фінансування спортивних закладів: програма Олексія Паращенко

Колись Заліщики -  це була українська Рив’єра, нині – мізерний бюджет, зруйновані пляжі та відсутність очисних споруд.

Місто має безліч проблем, але володіє неймовірним туристичним потенціалом. Алла Квач змінює Заліщики. І має чіткий план, як це може вплинути на інші міста.

Єдине на території західної України місто з середземноморським кліматом має мізерний бюджет.

Грошей на порятунок міста катастрофічно не вистачає. Але вже вдалося відновити Верхній та Нижній парки. І облаштувати місце для кемпінгу – тут можна розкласти намет, відпочити та підзарядити телефон - говорить Алла.

Алла прагне повернути Заліщикам втрачену курортну славу і заохотити інші міста до зеленого, активного та екологічного туризму.

Нагадуємо, 3 червня відбулась Установча зустріч ТОП-50.  

Інші новини

Громадська наглядова рада