ЕР

Третя зустріч Консорціуму легкої промисловості

3 серпня

Можливості екпорту для українських виробників легкої промисловості від Export Promotion Office та Консорціуму легпром.

Більше 200 зареєстрованих учасників, жваві дискусії щодо просування на експорт та нові партнерства - у Києві відбулася третя зустріч Консорціуму легкої промисловості.

У дискусії, окрім представників виробництв та брендів, прийняли участь Мар'яна Каганяк (керівник Export Promotion Office / Офісу з просування експорту), Тетяна Ізовіт (голова правління Української Асоціації підприємств легкої промисловості), Олеся Вольська-Залуська (радник міністра – навігатор проекту «Експортна стратегія України») та Костянтин Іванов (керівник Торгово-промислової Палати Чернігова). 

 

«Щоб виходити на міжнародні ринки, треба бути готовим», - розпочала зустріч керівник Офісу з просування експорту Мар'яна Каганяк. Вона розповіла, що зараз Офіс з просування експорту пропонує українським компаніям декілька безкоштовних програм. Серед них: експортна освіта для розуміння, що необхідно для виходу на міжнародні ринки, «експортна революція», де 100 компаній покроково навчають виходу на експорт, а також бізнес-допомога (робота з консультантом) та експортний консалтинг. Окремий напрямок роботи пов’язаний із розширенням економічних можливостей для жінок. Також, цього року вперше запуститься окремий курс для креативних індустрій за допомоги уряду Естонії.

 

Голова правління Української Асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Ізовіт розповіла, що в цьому році об’єми експорту наблизилися до періоду 2013 року. Зараз одним з головних напрямків роботи Асоціації є не тільки підтримка виробників, але й оптимізація законодавчої бази.

 

СЕО компанії RITO, з більш ніж 20-річною історією, Тетяна Абрамова поділилася своїм досвідом виходу на міжнародні ринки. «Треба бути впевненим в собі, а також розуміти: якість - це вже не конкурентна перевага. Це стандартна умова для європейського ринку», - зазначила Тетяна.

Радник міністра освіти, голова правління Fashion Globus Ukraine та засновник ТМ GOLDA Голда Виноградська назвала одними з найголовніших питань легпрому - проблеми освіти та роботи з професійними кадрами: «Зараз в Україні не вистачає технологів та швачок, тому наша спільна задача - популяризація професії».

«Зараз український продукт займає не більше 15% на внутрішньому ринку, тому спочатку треба підкорити український ринок, а потім вже нарощувати об’єми експорту», - зазначила ідеолог та співзасновник проекту New Fashion Zone Марія Терехова. В довгостроковій стратегії New Fashion Zone - створення великого Торгового Дому з мережею власного рітейлу по Україні, де зможуть розміститися більшість конкурентноздатних українських брендів. В рамках цього проекту на найближчі три місяці New Fashion Zone створили «дорожню карту», в рамках якої буде проведено 10 експертних зустрічей із власниками та менеджментом виробництв. Все це надасть детальне розуміння про об’єднаний рітейл виробників одягу та взуття. Торговий Дім має на меті представляти інтереси учасників-власників брендів на міжнародному ринку.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада