Юлія Пилипко

Юридичний та психологічний захист вчителів: проект Юлії Пилипко

5 червня

Юлія Пилипко має три вищі освіти - економіка і бізнес, одну з-поміж них здобувала у Франції, де мешкала аж 10 років.

Саме там і побачила, яке правильне ставлення до вчителів. Після повернення вирішила зробити так, аби професія, яку планує обрати її 8-річний син, та, яку мають 450 тисяч українців - була престижною й безпечною.

Проблема

Наразі професія вчителя стала непрестижною та неповажною. За останні 20 років ставлення до цієї професії сильно змінилось.

Особливо у великих містах до вчителів ставляться, як до обслуговуючого персоналу.

Проект PROшкола

Проект Pro.школа – це проект юридичної та психологічної підтримки вчителів.

Через два тижні буде відкритий сайт, де у тестовому режимі можна буде звертатись за допомогою, надавати фотодокази для отримання кваліфікованої допомоги від юриста та психолога.

Читайте: Установча зустріч топ-50 лідерів: питання-відповідь

Думка психолога

Буває таке, що учні починають знімати вчителя на відео, ображати тощо. Вчителю необхідний простір, де він може відчути та отримати консультацію, коли така травмуюча подія вже відбувалась – розповіла психолог Наталя Кривуша.

Надмірне навантаження

Надмірне навантаження з боку адміністрації – це ще один вид порушення прав вчителя. На педагогів скидають і писемну роботу, і організацію свят, а це призводить до емоційного вигорання й бажання покинути професію.

Юля вже має професійну команду, а гроші, які будуть виграні у проекті, мріє витратити на навчання вчителів. Тобто зробити різні тренінги та виїзні лекції для вчителів по юридичним та психологічним питанням.

Вчителі повинні знати, що є люди, які при них турбуються та готові захищати!

Нагадуємо, 3 червня відбулась Установча зустріч ТОП-50.

Інші новини

Громадська наглядова рада