Лидер

Лідер Віталій Бєлобров: Центр креативних індустрій

12 червня

- Люди не повинні виїжджати з свого міста для втілення своїх ідей, - впевнений учасник проекту “Нові лідери” Віталій Бєлобров. Аби активні місця не залишалися у його місті Херсоні він з однодумцями-підприємцями створив креативний простір Urban CAD.

А новий проект команди - центр креативних індустрій - це сучасна конференс-зала, коворкінг та офіси компаній у будівлі колишнього вентиляційного цеху механічного заводу.

Не гірший ніж у Європі у Херсоні з’явився креативний простір. Urban CAD - це майданчик для людей, які розвиваються, генерують нові ідеї та шукають однодумців для їхньої реалізації у рідному місті.

За три місяці тут уже відбулося 70 фестивалів, квестів, конференцій і концертів.

- Прийшовши сюди можна провести час з користю, знайти з ким поспілкуватися. Тут завжди доступний інтернет. У нас є проекти, які студенти створювали прямо тут і вони відомі за межами нашого міста. - Іван Добровольський.

Urban CAD отримав три міжнародні премії у галузі урбаністики і визнаний найкращою туристичною атракцією Херсону, а головне - його підтримали городяни.

Усі, хто були десь у Європі, вони приїжджають до нас і кажуть: “так це ж маленький Берлін”. І це перемога для нас, для Херсону, що тут відбувається щось таке - ну дуже в тренді Європи.

Дивіться: Лідер Ярослав Попов: карати за хабарі треба тюрмою.

Локомотив проекту - Віталій Бєлобров 34-річний бізнесмен, лідер команди соціально відповідальних підприємців “Ми херсонці”. Це вони перетворили занедбану територію біля цеху механічного заводу на родзинку міста.

Дуже багато локацій, які не задіяні у виробництві і вони захаращені. Ми в 10-х скинулися по тисячі доларів і своїми руками, хто що вміє: хто варити, хто сверлити, хто щось там носити, хтось креативити. І разом зробили цей проект.

Віталій мріє і далі об’єднувати ініціативних херсонців, розвивати ідею креативних інвестицій.

На трьох поверхах будівлі вентиляційного цеху механічного заводу він планує облаштувати арт-платформу “турбіна” із сучасною залою для виставок і конференцій, якої так не вистачає місту.

У нас вже є дизайн проекту, є візуалізація того, що ми хочемо створити. На другому поверсі в нас вже буде коворкінг і офіси кращих представників креативних індустрій нашого міста. Бо ми впевнені, що саме за цим напрямком розвиток малого та середнього бізнесу. Як в результаті - розвиток Херсонщини.

За програму Бєлоброва проголосувало 1011 виборців. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Наразі уже вийшло 7 сюжетів про активних людей, програми яких покликані змінити країну на краще. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

 

Інші новини

Громадська наглядова рада