1

Світлана Матвієнко: Нові лідери - не завжди молоді

15 липня

Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, Куратор Української школи політичних студій, член Відбіркового комітету проекту Нові лідери Світлана Матвієнко розповіла, чи вдасться лідерам змінити країну. Як учасникам Нових лідерів не зіпсувати політичний імідж та чи допоможе це їм у майбутньому.

Читайте: Чого ви не знали про сімку фіналістів проекту Нові лідери

 — Як ви вважаєте, чи вдасться новим лідерам оновити політичну еліту в Україні?

  — Тут мова не тільки про нових лідерів, які вперше балотуватимуться або вперше стануть членами парламенту, тут мова про те, наскільки нові народні депутати будуть професійними.  Наскільки їхні навички та знання відповідатимуть тому, чим вони займатимуться. Тому нові - це не завжди молоді. Нові - це не завжди люди з іншої сфери, а насамперед - це люди з новими підходами та цінностями і найголовніше — професійні.

 — Вам не здається, що лідери використовують політичні прийоми, відповідаючи на питання ведучого та членів Відбіркового комітету? 

 — Я думаю, що кожен лідер десь в душі — політик і, звичайно, у них інколи це відбувається на підсвідомому рівні. Серед лідерів є кандидати у народні депутати. Ми робимо все, щоб не акцентувати на приналежності до партій та роботі лідера у тому чи іншому окрузі, проте ми можемо бачити, що все одно вони діють як політики.

Тим самим показують свій подальший рух. Я не думаю, що це погано, тому що вони вже ступили на цей шлях. З іншого боку - важко назвати це політтехнологічними прийомами. Мені здається, вони настільки хвилюються, що навіть якщо і мають якийсь план відповідей, то їм все одно не вдається його відтворити. 

До речі, раніше ми публікували коментар вибувших лідерів.

Інші новини

Громадська наглядова рада