1

Як покращити подружнє життя: проект Дениса Ващука на Нових лідерах 2

6 червня

Врятувати родини, які опинилися на межі розлучення. Задля цього учасник 2 сезону телепроекту Нові лідери Денис Ващук із Запоріжжя розробив та втілює на місцевому рівні особливу програму.

Школа подружнього життя

Його школа подружнього життя вже подарувала другий шанс десяткам пар. У разі перемоги на проекті, він планує поширити свою програму по всій Україні.

В Україні близько 60% сімейних пар розлучені, а 65% дітей не мають достатньої батьківської уваги.

Денису лише 29 років, але він навчає всіх охочих сімейним цінностям та відповідальному батьківству. 

Денис Ващук - молодий батько та громадський діяч. Він впевнений, що у країні відсутня стратегія розвитку, упорядкована просвітницька система просвіти та збереження родин.

За словами Дениса, більшість пар навіть у дрібницях не можуть порозумітися.

Велика комунікаційна проблема полягає у тому, що чоловіки більш замкнуті, і вони не розуміють, що жінкам потрібне спілкування, що жінку треба вислуховувати, але не обов’язково давати поради.

Читайте: Волонтерство та самоврядування у стоматології: проект Ігоря Ященко

Семінари і тренінги для всіх

Разом із дружиною Лесею Денис уже кілька років впроваджує школу подружнього життя, яка допомагає родинам пережити кризу у стосунках.

Нас оточують сім’ї, які розвалюються і ті, які були щасливі, — каже Леся Ващук.

Семінари для усіх охочих влаштовують навіть просто неба і час від часу запрошують професійних психологів. Активісти впевнені, що готувати українців до сімейного життя та розтлумачувати його цінність варто починати зі шкільного віку.

До подружнього життя треба готуватись і більше розкривати, що таке батьківство і що таке шлюб.

Реалізація проекту

У разі перемоги на проекті “Нові лідери”, Денис готуватиме тренерів-волонтерів, які б на сімейних семінарах витягали подружжя з кризи та вчили знаходити спільну мову з дітьми. Учасник семінарів Павло довго шукав порозуміння із 12-річною Аліною, дочкою своєї дружини від першого шлюбу. Після кількох відвідувань семінарів та обговорення проблеми із такими названими батьками, як і він,  каже, що все налагодилося.

Учасниця 5 сезону “Зважені та щасливі” на телеканалі СТБ Ганна Цинцадзе - давня знайома Дениса Ващука. Його рішенням щодо участі у проекті “Нові лідери” тішиться.

У нас в Україні я не чула такої концепції, яку пропонує Денис. Правильне ставлення до сім’ї, до цінностей, до стосунків між батьками та дітьми - це для мене як ковток свіжого повітря.

Денис Ващук каже, що хоче налагодити діалог з молодими подружжями, проводити семінари і тренінги.

Він вважає, що перед укладанням шлюбу пари повинні ознайомитись з тим, що таке подружнє життя.

Особливу увагу хоче приділити інституту батьківства і працювати окремо з татусями.

Нагадуємо, що ви можете переглянути запис установчої зустрічі з ТОП-50 на нашому сайті.

Інші новини

Громадська наглядова рада