еркр

Ващук Денис

Вік
29
Запорізька
Запоріжжя
Освіта
Запорізька школа-колегіум №96 "Елінт",
Повна вища освіта, ЗНТУ.
Досвід роботи
Із 2010 року фізична особа підприємець.
Громадська діяльність

з 2015 року засновник та голова ГО "Небайдужі Люди". Пожиттєво маю активну громадянську позицію та не хочу стояти осторонь від процесів, що відбуваються в Україні.
Відчув відповідальність за суспільство в 2013 році, в 2014-2016 активно здійснював допомогу постраждалим в зоні АТО (ООС).
На сьогодні усвідомив, наскільки в Україні є велика проблема із батьківством. Працюю над собою, своєю родиною, і хочу надихати і допомогати іншим!

Соціальний захист
Ідея змін

ПОЛІТИКА:

Соціальна політика, молодіжна сімейна державна політика, політика відповідального батьківства.

ПРОБЛЕМА:

Демографічна ситуація та поняття «відповідального батьківства» в Україні знаходиться у край тяжкому стані.

ЦІЛІ:

- Підвищення якості життя української родини.

- Популяризація здорових сімейних відносин, народження та виховання дітей.

- Руйнація стереотипу, що «дитина» = обуза, побудова нової позиції: «дитина» = скарб.

- Вирішення питання сирітства та утримання дітей в інтернатах.

- Розробка та втілення ефективного навчання та підготовки молодих людей до   подружнього життя (можливо починаючи із шкільного віку).

- Розробка та втілення ефективного навчання як бути татом та мамою.

- Попередження розлучень, зміцнення шлюбу.

ЗАХОДИ ТА РЕСУРСИ ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ:

  • Створення якісного, доступного та сучасного медіа продукту (ролики, відео та ін.), який би надихав, мотивував та підтримував українців у побудові міцних шлюбів, виховання дітей, усиновлення тощо.
  • Запровадження у навчальних закладах дисципліни на кшталт «Здорова родина», «Основи сім‘ї», підготовка висококваліфікованих та мотивованих викладачів із цих питань.
  • Проведення в національних масштабах мотивуючих/навчаючих тренінгів, семінарів для тих, хто хоче створити родити, народити дитину, перебуває у якихось тяжких обставинах, хоче всиновити дитину та багато іншого. Підготовка тренерів із цих питань. Залучення успішних батьків до передачі досвіду.
  • Створення структури центрів сім’ї, які надаватимуть дошлюбне, шлюбне та кризисне сімейне консультування на базі ВРАГС і закладів вищої освіти
  • Розробляти та пропонувати творчі культурні заходи, спрямовані на усвідомлення і сприйняття молоддю національних сімейних цінностей
  • Створення соціальних роликів та їх розміщення у громадських місцях, соціальних мережах тощо;
  • «Вірусна» реклама, флеш-моби, акції від сімейних пар (фото з подружжями у соціальних мережах і т.п.);
  • Створення «банку цікавих історій», цікавих героїв, реальних прикладів життя людей, їх перемог над кризами і гарних результатів.
  • Розробка навчально-методичних матеріалів із програм підготовки до подружнього життя та виховання відповідального батьківства, попередження розлучень шляхом вирішення сімейних конфліктів у подружжі, запобігання негативному впливу порнографічних матеріалів в інформаційному просторі на дітей і підлітків, забезпечити соціологічні, статистичні та інші дослідження, наукові розробки у сфері сімейних відносин;
  • Спеціальне навчання та підтримка багатодітних сімей, батьків і родин, які усиновили, або хочуть усиновити дитину.

ПРОГНОЗ ВПЛИВУ РЕАЛІЗЦІЇ ПОЛІТИКИ:

  • Значне підвищення якості сімейного життя, відчуття щастя та реалізації у родині, шлюбі, вихованні дітей.
  • Зменшення кількості розлучень (кількість створених шлюбів повинна бути більша за кількість розлучень)
  • Зменшення кількості дітей, що перебувають у інтернатах (від загальної кількості дітей від 1,5-2 % на сьогодні до 0.01 % в 2025 році)
  • Формування потужної національної команди із фахівців, педагогів, тренерів, спікерів, батьків, науковців, які задіяні в розбудові та розвитку інституту сімї та шлюбу в Україні (залучити 100000  активних людей)
  • Створювати шлюб, брати на себе ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за родину,  народжувати та виховувати дітей в Україні стане модно! )
  • Більше дітей будуть поважати та в подальшому піклуватись про своїх батьків.
  • Відсоток дітей, що знаходяться під впливом відповідальних батьків має бути не менший 90%
  • Кількість маленьких українців буде невпинно зростати, середня тривалість життя підвищиться, відносна смертність буде менша, нація буде молодшати, додатній природний приріст населення.

Просилання на повну ідею кандидата. 

Панова Наталія Володимирівна

ср, 05/15/2019 - 12:50

Привіт! Ідея класна, але з таким відео багато голосів не набереш. Терміново попрацюйте з фахівцем із ораторського мистецтва!

Трембовецький Борис Григорович

чт, 05/16/2019 - 01:04

Доброго дня Денис. Я ВАш воборець. Мене цікавить: "Як Ви сприймаєте розвиток альтернативної енергетики в Україні?"

Кириченко Сергій Іванович

У відповідь до від

пт, 05/24/2019 - 07:56

Якраз я над цим питанням думаю кожного дня. Це гарна ідея, тільки альтернативна енергетика вирішить питання незалежності.

Домбровський Сергій Феліксович

чт, 05/16/2019 - 19:34

Доброго дня, Денисе! Мій один голос, на жаль, не зробить Вас переможцем... Але я спробую. ;-) Саме в Вашому віці мені різали очі ті ж самі проблеми і я шукав шляхи їх вирішення. Дуже хочу поділитися з Вами своїм досвідом - знаннями, успіхами та помилками... Але, через обмаль часу, який спливає нагорі цієї сторінки, швиденько запрпоную декілька додаткових тез до Вашої "ідеї кандидата": 1. Відповідальність батьківства повинна бути підкріплена не тільки морально-емоційно, але й юридично і фінансово. 2. Першочергово треба змінити вектор людських цінностей з "грошового" на "репродуктивний". 3. Необхідно дуже обережно, але відверто враховувати біологічну "полярність" відношення чоловіків та жінок до предмету та шляхів вирішення цієї проблеми. 4. Україна повинна стати початком і центром світового "бебі-буму", який підніме стагнуючу економіку (не тільки нашу) та вирішить "вибухове" для людства питання фінансової нерівності... Дуже сподіваюсь, що розгорнута й послідовна стратегія Вашої ідеї у вирішенні першочергової та величезної проблеми не тільки в Україні, а й в усьому світі стане переможною в цьому конкурсі. Щиро бажаю успіху! Відкритий до спілкування та деталізації: [email protected]

Остапів Любомир Остапович

чт, 06/13/2019 - 07:33

ДЕНИС,
Запрошуємо вас як учасника ТОП 50 приєднатися до Звернення до Наглядової Ради проекту Нові Лідери

Ми, учасники другого етапу Нові Лідери ТОП-50, вважаємо офіційні правила проекту не оптимальними.

Погано застосовувати принцип виборів пострадянського простору “Переможець забирає все” до конкурсу громадських активістів та волонтерів.

Віримо, що Нові Лідери не місце боротьби у погоні за головним призом, а проект позитивних змін в Україні. Вони відбудуться у томі числі за рахунок співпраці активістів, долученню глядачів у реалізацію ідей та підтримці з боку організаторів ресурсами.

Оскільки сезон 2 в активній фазі, докорінна зміна правил не є можливою. Тому кожен підписант цього листа добровільно обіцяє у виграшу розпорядитися грошовим призом наступним чином:

30% коштів - реалізація власного проекту
по 10% коштів - кожному із інших семи учасників етапу ТОП 8.

Ми також розраховуємо на максимально широку медійну підтримку тих ТОП-50 ідей, яким вона допоможе найбільше на думку Відбіркового комітету.

Ймовірно завдяки краудфандінгу, спонсорам та грантам мільйон гривень буде збільшено громадою в рази.

Виграють від цього усі!

ПІДПИСАТИ
http://chng.it/9GXjYzqGF5

Якщо хочеш поставити запитання Лідеру   зареєструйся   увійди

Громадська наглядова рада