фото кадидата

Онищенко Андрій

Вік
29
Київська
Київ
Освіта
Вересень 1996 – червень 2006 - НВК «Ліцей – школа №14», м. Маріуполь Донецької області.

Липень 2006 – червень 2010 - Академія пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України.

Бакалавр «пожежної безпеки»,факультет оперативної діяльності. Денна форма навчання.

Вересень 2010 – червень 2011- Академія пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України.

Спеціаліст «пожежної безпеки»,факультет управління. Заочна форма навчання.

Квітень 2014 - підвищення кваліфікації викладачів за напрямом цивільний захист Інститут державного управління у сфері цивільного захисту.

Серпень 2018 – по теперішній час - Донецький державний університет управління заочна форма навчання. Магістр «Право».

Міжнародні сертифікати по проходженню тренінгів та курсів з: безпеки, координації (управління) у надзвичайних ситуаціях, медичної підготовки, психології, мобільним збором даних, геоінформаційною системою та інше.


Досвід роботи
Учасник бойових дій – ветеран війни.

Учасник АТО.

Капітан служби цивільного захисту (у запасі).

Серпень 2006 – грудень 2016: проходження служби в органах і підрозділах цивільного захисту (МНС, ДСНС) на керівних посадах.

Березень 2017 – по теперішній час: робота в міжнародних неурядових організаціях за напрямком цивільного захисту населення.
Громадська діяльність

Заступник Голови курсантсько-студентського самоврядування Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України.

Державне управління
Ідея змін

Мета: 

Проведення комплексу заходів пов'язаних із реформуванням Єдиної Державної системи Цивільного захисту України (далі ЄДСЦЗ) та реформуванням структури управління ДСНС України.

З метою якісного розподілу ресурсів та сил, які витрачає держава на утримання даної системи.

Основні напрямки реформування:

1. Віднесення ДСНС України в окреме Міністерство з питань надзвичайних ситуацій (далі МНС).

2. Проведення розрахунків необхідного програмного забезпечення, яке необхідно для оптимізації роботи МНС, що дозволить оптимізувати штатну кількість співробітників МНС.

3. Проведення розрахунків щодо нового штату апарата МНС та його територіальних підрозділів на основі методів прикладної математики, з метою виявлення та усунення посад, які несуть в собі паразитуючий характер.

4. Перегляд існуючого законодавства у сфері цивільного захисту із його подальшим доопрацюванням та оптимізуванням, надання МНС більш широких правових повноважень у сфері цивільного захисту України разом із більшою відповідальністю та з урахуванням роботи ЄДСЦЗ в умовах збройного конфлікту.

5. Проведення розрахунків щодо реформування органів та підрозділів з питань цивільного захисту органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування, визначення їх оптимальної структури та завдань. Підпорядкувати данні органи МНС.

6. Введення закону про обов’язкове страхування підприємст установ та організацій від нещасних випадків та надзвичайних ситуацій.

7. Створення на базі МНС Державного підприємства, яке буде виконувати функції з Єдиного Державного страхування підприємств, установ та організацій від нещасних випадків та надзвичайних ситуацій» із залученням інвестицій (однак 51 % акцій данного підприємства повинні належати державі) та за отримані кошти.

8. Ліквідація будь-яких наглядових органів МНС у сфері пожежної та техногенної безпеки (огляд на відповідність законам України повинні здійснювати виключно страхові агенти) та передачу контролю за страхуванням підприємств установ, організацій місцевим органам влади, окрім підрозділу з ліцензування.

9. Передача функцій із складання актів та матеріалів про пожежу до Національної поліції України.

10. Створення в рамках МНС Центру з державної атестації волонтерів задіяних у НС, міжнародного співробітництва та гуманітарної допомоги.

11. Призначення на керівні посади територіальних підрозділів на основі проведення конкурсу на посаду з відповідними кваліфікаційними вимогами.

12. Для оперативного реагування і мінімізації наслідків НС проводити роботу по навчанню активного місцевого населення, яке до приїзду екстрених служб зможуть відреагувати на пожежу, НС, тощо, включаючи надання першої медичної допомоги.

13. На законодавчому рівні закріпити соціальну відповідальність за людьми, які не взмозі сповістити про небезпеку у зв'язку вадами, інвалідністю або з будь-яких інших обставин, а також модернізувати систему виклику та сповіщення про небезпеку за допомогою смс-сповіщення, тривожних кнопок з відображенням геолокації.

14. Створення концепції з агітаційно-просвітницької діяльності з питань пожежної, техногенної безпеки, у побуті та реалізації її через ЗМІ, навчальні заклади, об'єкти із масовим перебуванням людей.

15. Запозичення міжнародного досвіду в управлінні та забезпеченні цивільного захисту населення та адаптацію його в реаліях сьогодення.

16. Визначити МНС відповідальними за формування та реалізацію політики щодо контролю та впровадження заходів радіаційної та хімічної безпеки населення на території України (на сьогодні не визначено який центральний орган виконавчої влади відповідає за данний напрямок роботи і формує політику в цій сфері).

17. Внесення змін до законодавства щодо взаємодії і координації дій функціональної з територіальною підсистемою ЄДСЦЗ

18. Створення профспілки працівників і атестованих співробітників МНС України.

Посилання на повний опис Ідеї кандидата.

 

Трембовецький Борис Григорович

чт, 05/16/2019 - 01:18

Доброго дня Андрій. Я Ваш виборець. Мене цікавить: "Як Ви сприймаєте розвиток альтернативної енергетики в Україні?"

Онищенко Андрій Ігорович

У відповідь до від

чт, 05/16/2019 - 23:48

Дякую за Ваш вибір☺! Стосовно альтeрнативноіі eнeргeтики - то цe майбутнє, всe одно ми до цього прийдeмо) зараз альтeрнативна eнeргeтика зазнає повільного розвитку на мою думку, тому що, дeякі олігархи мають шахти з видобутку вугілля, нафто свeрдловини та інш і чeрeз Вeрховну Раду лобіюють свій бізнeс та нe дають розвитку умисно альтeрнативній eнeргeтиці , яка значно дeшeвша та мeнш шкідлива і конкурeнтна) Тому я підтримую альтeрнативну eнeргeтику!

Трембовецький Борис Григорович

пт, 05/17/2019 - 13:31

Доброго дня! Запрошую Вас долучитися до команди інвесторів в будівництво першої в Україні колективної сонячної електростанції. Детально на моїй сторінці. Добавляйтесь в друзі та обговорюйте мої пропозиції https://www.facebook.com/profile.php?id=100023010096279

Якщо хочеш поставити запитання Лідеру   зареєструйся   увійди

Громадська наглядова рада