Заблоцький Мар'ян

Заблоцький Мар'ян

Вік
32
Київська
Київ
Біографія

Освіта

  • 1992-2001рр. – Львівська спеціалізована середня школа із поглибленим вивченням іноземної мови;

  • 2001-2006рр. – Інститут економіки та фінансів Львівської комерційної академії, тема дипломної роботи – «Структура та діяльність фондового ринку (ПФТС)»;

  • 2006-2007рр. – магістратура Інституту економіки та фінансів Львівської комерційної академії, тема магістерської роботи – «Фундаментальний аналіз фінансових ринків з використанням сучасних інформаційних технологій»;

  • 2007-2012рр. – аспірант Інституту регіональних досліджень при Національній академії наук України, тема кандидатської роботи – «Механізм розвитку фінансового ринку України»;

  • червень 2011р. – Віденський Економічний Університет (Австрія), тренінг з економетрики;

  • вересень 2011р. – Ашрідж Бізнес Школа (Велика Британія), тренінг з менеджменту (перша частина курсу MBA).

Досвід роботи 

  • Березень 2007 – серпень 2008рр. – КУА «Отіма Капітал», начальник відділу по роботі з інвестиційними фондами;

  • Серпень 2008 – грудень 2012 – Ерсте Банк, спочатку на посаді аналітика в Казначействі, згодом на посаді начальника відділу економічних досліджень;

  • грудень 2012 – по даний час – Українська аграрна асоціація, спочатку на посаді аналітика, згодом заступника голови;

  • березень 2015 – по даний час – ГО «Центр ефективного законодавства», голова;

  • грудень 2015 – по даний час – ГО «Українське товариство економічних свобод», голова та засновник.

Досягнення 

  • Прийнято 17 законів, в розробці та лобіювання яких брав участь. Офіційний автор законопроектів на сайті ВРУ як представник громадянського суспільства.

  • Допоміг ліквідувати 29 різних дозвільних документів, демонополізувати ринок добрив, спростив сплату окремих податків та знизив їх рівень, публічно викрив та ліквідував ряд корупційних схем.

  • З 2016 по 2018 роки організовував участь української делегації в з’їзді республіканців США у 2018 з власним українським стендом, із допомогою якого висвітлювались факти російської агресії в Україні.

  • Автор десятків публікацій, у яких як від свого імені, так і під псевдонімами викрив корупцію державних структур.

 

Економіка
Ідея змін

Моя програмна мета: менші ціни (завдяки зниженню податків та ліквідації штучних монополій).

Чому українці переплачують за низку товарів та послуг: цукор в Україні коштує 26 гривень, а в Бразилії – лише 8 гривень. 

Вживане авто, яке в Європі можна купити за 4 тис євро, в нас коштує 12.

За електроенергію ми платимо втричі дорожче, ніж ті ціни, за якими їх продають державні електростанції.

Як таке взагалі можливо у найбіднішій країні Європи?

Відповідь – одна: приховані податки та штучно створені монополії.

На цукор діє імпортне мито в розмірі 50%.

Вартість розмитнення авто в рази перевищує вартість самого авто.

Продаж електроенергії монополізована олігархічними кланами.

Ці податки та монополії багато років тому були введені для підтримки великого бізнесу. Але вони лише зашкодили українцям. Зате зробили гаманці олігархів ще товстішими.

Як знизити ціни: в рамках проекту «Нові лідери» я пропоную декілька законопроектів. Вони скасують непотрібні податки та ліквідують монополії. 

Це дозволить знизити ціни на харчові продукти, на комунальні послуги, на автомобілі, та багато іншого.
Також ми зможемо перейти з державою на чесні відносини. Ми повинні знати, скільки податків є в цінах товарів та скільки їх вираховують із нашої заробітної плати.

Ми не повинні переплачувати за товари тільки для того, аби олігархи берегли свій бізнес від конкуренції. У моїй програмі ви можете ознайомитись із детальним планом дій, який я Вам пропоную втілити разом.


Посилання на повну програмну мету кандидата. 

Кобзар Сергей Александрович

ср, 05/09/2018 - 01:05

Странно, что автор не уточнил, что все это функции СБУ.

Старішко Олег Іванович

У відповідь до від

чт, 05/10/2018 - 13:01

Так воно і є . І СБУ усе знає але нічого не робить. Тому потрібно підтимати проєкт +1

Рудаков Василь Петрович

У відповідь до від

вт, 05/15/2018 - 16:15

Саме цікаво, що більш менш нормальні програми, мають найнижчий рейтинг. І зовсім немає програм, про втілення нових винаходів і технологій, які мають найбільшу цінність і приносять максимальний доход. Як що сільське господарство приносить 10-25% доходу, то винаходи(чим займається Америка та Японія 100=200 до тисячі процентів. Тому без розстрілу чиновників корупціонерів не обійтись.Только пуля бюрократа может отрезвить....... І обов,язкова зміна всього устрою з дико капіталістичного на суспільно общинний лад зі зміною фінансово-банківської ростовщицької системи на систему радянського чи японського типу. І чим швидше, тим ліпше. Інакше ломежузи хамміти продадуть і нас і нашу землю.

Забловський Андрій Володимирович

ср, 05/09/2018 - 13:10

Бажаю успіхів та наснаги новому лідеру!

Лазарєв Сергій Юрійович

ср, 05/09/2018 - 18:22

+1

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

пн, 05/14/2018 - 22:02

Дякую Вам! :)

Солоха Наталія Владиславівна

чт, 05/10/2018 - 03:15

Ваша інформація - "публічно викрив та ліквідував ряд корупційних схем" та "Автор десятків публікацій у яких як від свого імені, так і під псевдонімами викрив корупцію державних структур". Якщо це правдива інформація - згідно законодавства Ви самостійно при викриванні корупційних схем зафіксували ці факти в акті-ревізії, встановили винних осіб і передали матеріали до Прокуратури та опікувались поверненню коштів в бюджет!!! Інших способів у нашій країні відповідно до законодавства не існує. Навряд чи вказані факти мають взагалі місце в Вашому житті, тому надання недостовірної інформації про себе заборонено згідно умов вказаного проекту. Якщо ні спростуйте!!!

Старішко Олег Іванович

У відповідь до від

чт, 05/10/2018 - 12:58

Натлія на жаль законодавство не працює. Потрібен розголос та політична оцінка.

Рулько Світлана Олександрівна

чт, 05/10/2018 - 16:17

Мар"ян! Ваша програма найближча до людей і охоплює їх переважну більшість. Я дуже сподіваюся на Ваш успіх та впровадження її у життя. Податки можна знизити і це необхідно зробити,якщо хтось хоче залучити інооземні інвестиції і не знищити населення країни. Хоча б зняти ПДВ з медикаментів іноземного виролбництва і ПДВ на газ-як сировину- бо це- власність усього народу(на частку,яка припадає на затрати по видобуванню- залишити), і багато чого іншого- від "євроблях" і до товарів, у яких переважає сировина(а не робота по створенню продукта).

Поперешнюк Володимир Анатолійович

чт, 05/10/2018 - 20:58

Мар’ян, крута ідея! Головне, що вона проста та доступна пересічним громадянам. Разом з тим, це - ключова проблема бідності та економічної стагнації. Рекомендую Вам триматися цієї стратегії.
Бажаю Вам перемогти!

Жаріков Сергій Олександрович

пт, 05/11/2018 - 19:33

А как бы с вами сконтачить?

Бевз Любов Володимирівна

пт, 05/11/2018 - 23:44

Програма дійсно цікава і актуальна для усіх пересічних громадян. Головне щоб вона була втіленна у життя. А то нажаль завжди пропонують наче непогані програми але до реалізації вони не доходять. Бажаю успіху у ваших задумах.

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

пн, 05/14/2018 - 22:08

Дякую Вам! За моїми плечима вже 12 прийнятих законів якими було ліквідовано цілий ряд корупційних схем, спрощено сплату та зменшено розмір податків. Я впевнений все вдасться і цього разу. Але без бою це неможливо. Розраховую та дуже вдячний за Вашу підтримку!

Журавель Николай Андреевич

У відповідь до від

чт, 05/24/2018 - 21:12

Уважаемый а как насчет того чтобы инициировать уголовную ответственность за не выполнение предвыборных программ и обещаний чтобы на писаное пиром нельзя было вырубить топором дабы не напороться на Яценюка номер два

Андрій Васильович Чвалюк

сб, 05/12/2018 - 07:21

Не розкрито питання ліквідації монополій. Також дивним виглядає вирішення проблеми розробкою законопроектів. Хіба ви не знаєте, що теперішня ВРУ - то шалений принтер і таких лідерів там 3 сотні?!
Також запитаю в лідера чи відомо щось про механізми розробки політики, що працюють у країнах сталої демократії?

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

пн, 05/14/2018 - 22:10

Питання ліквідації монополій описано чітко в програмі. Впродовж реалізації програми всі ці законопроекти будуть зареєстровані у Верховній Раді. Прийняти їх буде дуже не просто. Але в мене за плечима вже 12 прийнятих законів, не вперше і не в останнє воювати прийдетсья :) Розраховую на Вашу підтримку!

Тодоров Василь Іванович

сб, 05/12/2018 - 16:17

Вітаю, друзі! Цей проект гарна нагода познайомитись багатьом активним громадянам України. Вперше в одному місці можна побачити і почути молодих лідерів. Але набагато більше ми зможемо зробити об'єднавшись і володіючи правильними знаннями і світоглядом,
Запрошую всіх на портал світоглядних новин "Народний оглядач", де вже багато років систематизуються і аналізуються прогресивні знання, які допоможуть змінити наше життя на краще. На порталі AR25.ORG кожен знайде цікаві статті, відео, практичні настанови для оновлення себе і свого оточення; кожен зможе знайти друзів і однодумців, з ким легко будувати нову Україну. Хай буде!
https://www.ar25.org/article/centr-startap-kultury-gartlend-i-yogo-pred…

Гнітецький Олександр

пн, 05/14/2018 - 00:43

Ідея чудова. Я з Вами.

Мартинченко Артем Олександрович

пн, 05/14/2018 - 22:09

Так то даже очень неплохая идея. Поддерживаю .

Шатній Олександр Вікторович

пн, 05/14/2018 - 22:47

Шановні лідери!
Для підкріплення лідерських позицій пропонуємо об'єднання на базі Української Гільдії Активістів http://guild.org.ua/ - незалежного об’єднання активних та суспільно свідомих громадян України, які прагнуть жити у чесній, стабільній, істинно європейській державі і які готові вже сьогодні її будувати своїми діями. Гільдія вже налічує більше 20 організацій і продовжує зростати. https://www.facebook.com/guild.org/

Сторожев Олександр

вт, 05/15/2018 - 14:39

Моє зауваження до програми.
Зменшення деяких податків, заборона витрачання акцизів на "зайві" напрямки, інформування робітників про суми податків з фонду оплати праці... все це мікроскопічні зміни, які не дадуть жодного ефекту.
Замість зменшення акцизу на пальне, потрібна його скасування, до речі, разом з ПДВ.
Замість декілька податків на пальене, потрібно ввести податок на продаж, як в США.
Я за цей проект не голосую, бо він суто косметичний.

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

ср, 05/16/2018 - 23:45

Я теж хочу жити в країні без ПДВ і акцизу, але це не реально наразі ) В середньому ПДВ і акциз складають приблизно половину надходжеь до бюджету, або півтора бюджети пенсійного фонду. Але прибрати непотрібні протекціоністські податки в рамках принаймні проекту Нові Лідери - цілком реально. Тому поки почну з малого :)

Зорін Юрій Анатолійович

ср, 05/16/2018 - 21:39

Мар’ян, Ви пропонуєте скасувати імпортне (ввізне) мито і в втратах ставити чомусь «0». Бюджет втратить далеко не «0». Але це не саме головне. За рахунок цього Ви пропонуєте зменшити вартість імпортних товарів, тим самим повністю «задавити» українського товаровиробника, чиї ціни на товари залишаться далеко завищеними. Скасування аграрних дотацій – «задушить» українських аграріїв. А легалізація ринку спирту, легалізація лотерей…
Податки дійсно треба зменшувати, але при цьому створивши валютний парітет між імпортними товарами та вітчизняними. Та й взагалі треба думати перш за все про вітчизняного товаровиробника. Та й не дасть Вам ніхто скасувати ввізне мито, тому що простіше наповнювати бюджет за рахунок імпорту, чим розвивати власне виробництво.
А от щодо інформування робітників про суму податків зібрану із фонду оплати праці, от тут дійсно треба людям хоча б то розповісти, що мінімальна заробітна плата не 3200 грн., а 2576 грн., що видається «на руки»?
І ще до Вас одне питання, яке я задаю «лідерам» проекту: «Яке Ваше ставлення до використання програмних сервісів для SMS-голосування, оренди віртуальних номерів, та інших «схем» на прикладі фальшування голосування та «накрутки» голосів у Луцьку:
https://www.volynnews.com/news/authority/neprozoryy-konkurs-vid-prozoro…
що ставить під сумнів взагалі об’єктивність СМС-голосування?
Дякую.

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

ср, 05/16/2018 - 23:53

Національні виробники авто роблять аж 4 тис авто в рік. Це зменшення в 100 разів порвіняно із 2008! Кількість цукрових заводів знизилась із 198 в 2005 до 44 зараз. А імпортні одяг і взуття займали і займають 90% ринку. Протекціонізм не допомагає.

35% аграрних дотацій пішли лише одному мільярдеру. І їх обсяг прибутків був такий самий як і коли сума дотацій була декілька десятків мільйонів гривень, так і коли зараз 6,7 млрд.

За мною вже 12 прийнятих законів і ряд зменшених податків. Я переконаний, що і непотрібний протекціонізм теж побороти зможемо.

СМС голосування через ботів - це очевидне шахрайство. Правилами проекту вони справедливо заборонені. Я певен, що організатори мають технічні засоби як їх виявляти. Припускаю і надіюсь, що всі фейкові голоси будуть виявлені і скасовані.

Зорін Юрій Анатолійович

У відповідь до від

чт, 05/17/2018 - 12:02

Щодо цукрових заводів, то Ваша програма, наприклад, після скасування ввізного мита на цукор повністю знищить і ці 46 заводів за рахунок дешевого імпорту, а також за рахунок скасування Європейським Союзом квот на цукор з 1 жовтня 2017 року (http://agravery.com/uk/posts/show/kilkist-cukrovih-zavodiv-v-ukraini-mo…) та суттєвим зниження експорту українського цукру (http://agravery.com/uk/posts/show/eksport-cukru-skorotivsa-na-33). Довготривалий протекціонізм – це міра бездарних економістів спасати ринок не за рахунок створення умов для розвитку власного виробництва, а за рахунок обмеження міжнародної торгівлі. Але, як на мою думку, Ви взялися не з того боку. Замість того, щоб прибрати внутрішньодержавні податки, які взагалі не потрібні через те, що право емісії коштів має тільки держава, Ви пропонуєте убрати зовнішньоекономічні важелі. Навіть придумали «додаткове ПДВ від нового споживання».
Ваш проект не передбачає створення умов для українського товаровиробника, а напроти – повне його знищення і 100% імпортозаміщення. Це політика іноземного менеджера, якому Україна потрібна лише як сировинний придаток та дешева робоча сила.
Цікаво дізнатись про Ваші 12 законів, які прийняли Народні депутати України.
І дякую Вам за відповідь на моє питання щодо об’єктивності СМС-голосування. Питання виникло через те, що, наприклад, у «лідера» Стойко Максима при «вуличній» формі агітації лише 91 голос, але ж не за 1400!
https://www.facebook.com/groups/440777863009604/permalink/4718389965701…
І навіть вчора, коли «лежав сервер» у деяких «лідерів» було все в порядку. А ще цікаво, що навіть в ночі люди голосують. Вважаю правильною практику наглядової ради передзвону «голосуючим». Впевнений, що переважна більшість номерів – з одного електронного та IP-адресу. А де-які номери взагалі не будуть відповідати. Та навіть, якщо людина візьме трубку запитати, за кого вона голосувала, чи була ознайомлена з програмою і чи була платною ця послуга. І я повністю поділяю Вашу думку, що СМС голосування через ботів - це очевидне шахрайство, а всі фейкові голоси будуть виявлені і скасовані. Але хочу ще додати, що треба не тільки скасувати голоси, а й дискваліфікувати осіб, що застосували практику фальсифікування.
Доречи, вітаю Вас з Днем інформаційної спільноти, з Днем вишиванки та саме головне з Днем Вознесіння Господнього.

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

пт, 05/18/2018 - 12:34

Українці складають 0,5% жителів планети. Тобто нам потрібно робити всього лиш 0,5% товарів добре щоб жити хоча б на середньому рівні, від якого ми уже відстаємо. Нам не потрібно мати все виключно своє. Якщо цукор з тростини дешевший, так біс із ним. Будемо вирощувати і робити щось інше. В споживачів повинен бути вибір. Їх інтереси не менш важливі, ніж інтереси виробників.

В цілому, я можу зрозуміти певний протекціонізм. Але лише коли він працює. В цукрі, авто одязі - це явно провал. Є і хороші приклади, які підтримую. Наприклад, завдяки експортному миту в олійній галузі Україна контролює 60% світового ринку. Збудовано 40 заводів, і жоден споживач в Україні не постраждав і не страждає.

Стосовно глюків, це, звичайно неприємно, але проект робиться вперше. Я до цього ставлюсь із розумінням.

Мені також, звичайно, дивно коли йде хтось раптом у відрив різко. Але я б не говорив, що це обов'язково неможливо. Наприклад, в мене в програмі один із пунктів легалізація азартних ігор. А також покеру, який насправді до азартних не відноситься. Дуже люблю цю гру і агітую за себе в покерних клубах. Тому деколи в мене ввечері навіть пізно теж може бути скачок :) Кожен агітує там де може. Також для мене цей досвід дуже цікавий в плані того яка агітація працює. На відео з моїм виступом нуль голосів. Але якщо давати конкретні пропозиції і викликати в людей емоції стосовно питань певних, то голоси додаються. Агітацію на вулиці не пробував, але, схоже, це не працює.

Зорін Юрій Анатолійович

У відповідь до від

пт, 05/18/2018 - 16:56

Дуже утрирувано вводити одиницю чоловіко/товар. Але навіть в цих 0,5% буде «сидіти» картопля, але не папая, цукровий буряк, а не тростина і ні як не «Мерседес». І якщо, наприклад, всі 0,5 % товарів будуть заповнені, пшеницею, яку ви не зможете експортувати, то «щастя не буде». Проблема не в тому, що цукор з тростини дешевше, а в тому, чому собівартість і окремо ЦІНА нашого цукру з буряку така завищена.
Щодо соняшникової олії я б не був би таким оптимістом, як Ви:
http://infoindustria.com.ua/stepan-kapshuk-konkurentsiya-za-sirovinu-dl…
Дякуючи «реформаторам», що думають як захистити іноземний ринок від українського експорту соняшник у сезон коштує в Україні вище, ніж на світовому ринку:
http://www.agroprofi.com.ua/statti/1562-pdv-pri-eksporti-olijnikh-rukh-…
Не будуть всі теоретиками та бла-блатистами, а от політика безглуздого ввозу імпорту при повному блокуванні експорту та знищення національного товаровиробника призведе до повального безробіття та дешевої міграції:
https://youtu.be/w7rVvdwVJZM
Ну, і доречи – покер, як і люба гра – це азарт – емоція, що пов'язана з очікуванням бажаного результату. Якщо нема азарту – це на гра, а процес. І насамперед, легалізацію ігор я, як і Ви, підтримую і вважаю це дуже прогресивною індустрією. Але є своє «Але».

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

пт, 05/18/2018 - 12:42

Ви також питали стосовно законів. Один із прикладів ось: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56331

Ним горджусь найбільше. Мені вдалось скласти список всіх 110 дозвільних документів в АПК і і запропонувати народним депутатам скасувати або звузити застосування 22-х із них. Ті які були найбільш корумповані і не потрібні. Один і них здешевив фрукти в Україні, бо пішла корупційна складова з імпорту. Іншим дозволили легше добувати воду. Ще одним суттєво спростили купівлю добрив. Але підкреслюю, що закони приймають народні депутати. І, в результаті, прийнятий закон є саме їх заслугою. Я тому завжди підкреслюю, що долучився до розробки.

Зорін Юрій Анатолійович

У відповідь до від

пт, 05/18/2018 - 16:59

Ваша «гордість» вносить зміни в ряд законів. Наприклад, в Закон України «Про карантин рослин» від 30.06.1993 № 3348-XII, що зі слів бувшого заступника міністра аграрної політики і продовольства України визначений як «Сфера фіто-санітарного контролю є однією з найкорумпованіших в агро-промисловому комплексі»:
http://uacrisis.org/ua/29983-zastupnik-ministra-agrarnoyi-politiki-i-pr…
Але самі цікаві зміни внесені «Переліком агрохімікатів, дозволених до ввезення на митну територію України, виробництва, торгівлі, застосування та рекламування без їх державної реєстрації».
Тобто, можна ввозити будь-які імпортні мінеральні добрива, хлористий калій, а ще аміачну селітру, що використовується як компонент вибухових речовин без державної реєстрації? Супер!
А тепер уявіть: на Україну безконтрольно тонами ввозять мінеральні добрива, термін дії яких закінчився! І як їх утилізують?
Цікаво, чому 14 депутатів від «Батьківщини» та позафракційні були «проти», а більше 100 взагалі не голосувало.
А самі ми, як аграрна країна, не в змозі виробляти мінеральні добрива?

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

нд, 05/20/2018 - 11:42

Юрій, звідки стільки негативну, без поводу причому? )) Так, я вносив зміни в закони по фітосанітарії з тим щоб викорінити корупцію. І дійсно вдалось вичистити. Багатьох корупціонерів позбавив доходів. І я цим дійсно горджусь. І буду воювати далі! Успіхів і Вам! )

Зорін Юрій Анатолійович

У відповідь до від

пн, 05/21/2018 - 14:44

Мар’яне, нічого особистого. Це є чат із «лідером». Невже я Вам зробив не об’єктивні чи образливі зауваження до Вашого проекту чи Вас, як особистості? Чи Ви звикли лише до позитивних відгуків? Дякую Вам за відповіді і відкрито з позитивом успіхів Вам теж!

Тіщенко Олександр Олександрович

чт, 05/17/2018 - 11:46

Привіт побратим, колега та учасник проекту. Запрошую тебе ознайомитись зі мною та моєю програмною метою.
Якщо в тебе є готовий план дій, але тобі не вистачає фінансування для його реалізації, то розміщуй усе у створеному мною сервісі ...Я Спонсор!, а я потурбуюся, що до буду надійшли твої Спонсори, меценати, грантодавці та/або інвестори

посилання на мою анкету
https://novilidery.com/lider/tisenko-oleksandr

посилання на мій Facebook
https://www.facebook.com/proproductionkievua

посилання на сервіс ...Я Спонсор!
http://smartresponsor.com/

З Повагою,
Олександр Тіщенко

без палких гасел та обіцянок

Заїка Наталія Олександрівна

чт, 05/17/2018 - 22:13

Непогана та більш-менш зрозуміла програма. Гарний психологічний розрахунок - людям подобається, коли в їх кишеню щось кладуть. Схоже на пропозицію системних змін - але саме системних змін мені особисто не вистачає у Вашому проекті. Нам суспільний договір варто змінити, тоді і Ваш проект буде доцільним,і вбудується він в перелік необхідних змін. Буз зміни системи не вірю в реальність впровадження.

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

пт, 05/18/2018 - 12:37

Дякую Вам. Програма в мене в цілому складна, тому я в першу чергу стараюсь зрозуміло та просто донести що це конкретно принесе людям. Також розумію Ваш песимізм, але в мене за плечима вже 12 прийнятих законів. За кожен потрібно було битись і видирати зубами. Впевнений і ці можливо прийняти.

Росоха Віктор Йосипович

вт, 05/22/2018 - 20:27

Достойна програма, підтримую і бажаю удачі.

Хоменко Надія Олександрівна

пт, 05/25/2018 - 14:14

+! У тебе обов'язково все вийде!!!

Парандій Валентина Олександрівна

пт, 05/25/2018 - 20:27

+1. Удачі!

Заблоцький Мар'ян Богданович

У відповідь до від

сб, 05/26/2018 - 16:36

Дякую!!

Романенко Катерина Володимирiвна

сб, 05/26/2018 - 01:15

Корпорация монстров со своих денежных потоков так просто не слезет. Но видимо конец их близок, раз такая, не извращенная популизмом, идея конкурентной экономики оказалась в лидерах. Удачи Вам, Марьян!

Новак Павло Сергійович

сб, 05/26/2018 - 07:39

А разве Украина не снабжает себя сахаром в полном объёме? У нас нет потребности в импорте. Мы сами производим сахар на экспорт. Нет?

Якщо хочеш поставити запитання Лідеру   зареєструйся   увійди

Громадська наглядова рада