терещенко

Терещенко Олена

Вік
40
Київська
Київ
Біографія

Освіта:

2008 р - MBA, New Brunswick University (Canada).

2007 р. - MBA, Міжнародний університет бізнесу.

2004 р. -  магістр із права, Київський національний економічний університет.

2001 р. - магістр із управління міжнародним бізнесом, Київський національний економічний університет.

2000 р. - економіст, Київський національний економічний університет.

1995 р. - ліцей міжнародних відносин (середня школа № 51), м. Київ.

Професійна та громадська діяльність:

2017 р. - теперішній час - БО "Фундація спадщини Терещенків" - голова правління;

2017 р. - теперішній час - комісія з прозорості публічних закупівель Українського національного комітету Міжнародної торгової палати України (ICC Ukraine) - член комісії;

2015 р. -  Київська міська рада, депутат Київради VII скликання, член комісії з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією, безпартійна;

2014 р. - Міністерство охорони здоров’я України - радник Міністра охорони здоров’я з питань подолання корупції;

2011 р. - теперішній час - об’єднання громадських організацій ВГО «КИЇВСЬКЕ ВІЧЕ» - співзасновник, член координаційної ради.

Також є співзасновником та членом координаційної ради Всеукраїнського об’єднання галузевих асоціацій  «ФАХОВА РАДА УКРАЇНИ» та громадської організації «Кияни для Киян".

2011 - 2012 рр. - голова комітету з питань формування міжнародного іміджу України громадської ради при Міністерстві закордонних справ України, Голова Комітету з комунікацій та етики громадської ради при Державній митній службі України, також входила до складу громадських рад при Київській міській державній адміністрації, Державній податковій адміністрації України, антимонопольному комітеті України та Міністерстві охорони здоров’я України, співзасновник та член правління Всеукраїнської ГО «Асоціація членів громадських рад України», діяльність якої була спрямована на протидію створенню «кишенькових» громадських рад та розвитку незалежного громадянського суспільства;

2007 р. - теперішній час - асоціація «Союз підприємств української годинникової промисловості – виробників та постачальників годинників», входила до партнерства «За доброчесні державні закупівлі» (Transparency International). Голова асоціації. Під час функціонування партнерства «За доброчесні державні закупівлі» - експерт з питань подолання корупції у сфері державних закупівель;

1999 - 2013 рр. - співзасновник та керівник групи компаній «Едельвейс» (підприємства у годинниковій, ювелірній, рекламно-сувенірній сферах). Винахідник (маю державний патент на винахід, який використовується у виробництві годинників, а також патенти на промислові зразки), розробник ексклюзивних українських дизайнерських колекцій годинників та ювелірних прикрас.

У кінці 2013 р. із початком Революції Гідності, заради перетворення України на правову європейську державу вирішила передати свої корпоративні права на бізнес та повністю сфокусуватися на громадській діяльності;

1996 - 1999 рр. - керівник відділу маркетингу, директор із маркетингу у комерційних структурах.

Посилання на повне резюме.

Освіта
Туризм
Ідея змін

Основна мета:

Привернути увагу суспільства та міжнародної спільноти до культурної катастрофи та корупції, щоб шляхом створення великого суспільного резонансу здійснити результативний вплив на владу для впровадження системних змін у пам’яткоохоронній сфері, порятунку тисячі об’єктів культурної спадщини й підвищення туристичного потенціалу України.

Основні цілі:

  1. Зберегти та забезпечити охорону культурної спадщини - одне із стратегічних пріоритетів як державної, так і місцевої влади, з відповідними наслідками в реалізації державної політики у зазначеній сфері.
  2. Добитися внесення відповідних змін до чинного законодавства, які значно покращать існуючу ситуацію у пам’яткоохоронній сфері, підвищать відповідальність як недобросовісних власників, так чиновників й будь-яких фахівців, протиправні дії яких привели до пошкодження/знищення об’єкту культурної спадщини або зняття його охоронного статусу, а також сприятимуть залученню інвесторів.
  3. Добитися працюючого механізму притягнення до відповідальності за злочини по відношенню до об’єктів культурної спадщини, забезпечити прозоре та об’єктивне розслідування кримінальних проваджень.
  4. Знайти меценатів та інвесторів для реставрації конкретних об’єктів культурної спадщини та стародавніх будівель, сприяти розробці ефективної політики щодо забезпечення реставрації об’єктів культурної спадщини шляхом надання вигідних умов користувачам історичних будинків, зокрема через створення дієвого механізму державно-приватного партнерства.

Напрямки проекту:

Напрямок 1 – Для привернення уваги суспільства до зазначеної проблеми запланована організація фотовиставки, присвяченій об’єктам культурної спадщини та стародавнім будівлям, які ми втрачаємо, з коротким описом ситуації, в результаті якої об’єкт опинився у подібному стані, зазначенням недобросовісних власників та відповідних схем, а також пропозиціями стосовно його порятунку. По деяким об’єктам, які знаходяться в комунальній/ державній власності, буде надана інформація для інвесторів. Планується переміщення зазначеної виставки по території України для ознайомлення з проблематикою широких верств суспільства, особливо молоді, а також розміщення у Києві та деяких інших містах на білбордах у якості соціальної реклами. До даного напряму проекту планується залучити фотографів – волонтерів із різних регіонів України. Реалізацію даного проекту ми вже почали, зробивши декілька десятків світлин занедбаних пам’яток архітектури у Києві, але нам було відмовлено у їх експозиції, у ВРУ під час тематичних парламентських слухань, а їх запланована виставка була скасована власником приміщення перед її початком через небажання останнього внаслідок висвітлення корупційних схем мати конфлікт з деякими недобросовісними власниками.

Напрямок 2 – лобіювання внесення відповідних змін до законодавства, які значно поліпшать ситуацію з збереженням об’єктів культурної спадщини. До даного напряму проекту планується залучити фахівців – пам’яткоохоронців, громадські організації та небайдужих громадян, які у складі відповідної коаліції допоможуть просунути необхідні зміни на всіх рівнях

Посилання на повну програмну мету.

Олександр Сергійович Сєвріков

пт, 05/11/2018 - 22:38

Доброго дня шанована ТЕРЕЩЕНКО ОЛЕНА, чи зможете взяти участь у дебатах по вашій програмі, презентувати її людям у онлайн трансляції через Hungaut (стандартну програму від google+)?
Пропоную розповсюдження ваших ідей у рамках агітації через сучасні можливості соцмереж та ip телефонії. Пропоную допомогу у тому у чому я розбираюся, адже ви не шкодуєте свого часу заради нас всіх.

Олена Терещенко

У відповідь до від

чт, 05/24/2018 - 06:24

Доброго дня, Олександре Сергійовичу! Дякую за Вашу пропозицію)

Терещенко

нд, 05/13/2018 - 11:41

Шановний лідер! Я вдячний Вам. За таке дуже важливе для мене рішення ,що Ви при наймі порушуєте це питання. Правда люди пишуть,що Мішель один в полі не воїн. То, маємо діяти спільно ,бо так нам заповідав прапрабатько Артем Терещенко. Ви увійшли в наш рід як дружина з одного з роду Терещенко. То, маю право спитати ,чому Ви і Ваш чоловік ігнорує питання зустрітися ,або при наймі обговорити питання відношення до моєї персони в плані родинних відношень по Федору Терещенко. То,маю зауваження ,що це так підсвідомо з боку Мішеля Терещенко ігнорується питання зближення у питанні родового спадку. Мені буде прикро за Вас і Міхайла , як що Ви так себе поводите в обставинах суперечності між рідними по Терещенко.

Олена Терещенко

У відповідь до від

чт, 05/24/2018 - 06:21

Шановний пане Терещенко! Щиро вдячна за Вашу підтримку! На жаль, ми з Вами не знайомі. Наскільки мені відомо, вся родина Терещенків (за виключенням Варвари Ханенко) після більшовицького перевороту емігрувала у повному складі. Родичі мого чоловіка по лінії Федора Артемійовича Терещенка (у т.ч. Федора Федоровичу Терещенка) мешкають у Франції, але Ви можете з ними зв‘язатися за допомогою ФБ та навіть зустрітися у Києві (Ігор Уваров зараз знаходиться тут і можливо повернеться на батьківщину своїх пращурів) й безпосередньо з‘ясувати всі питання, які Вас цікавлять. Якщо потрібна моя допомога - будь-ласка, звертайтеся на e-mail: [email protected]

Молчанов Дмитро Сергійович

пн, 05/14/2018 - 12:51

Доброго дня!
Проголосував. Успіхів Вам у Брюселі.

Олена Терещенко

У відповідь до від

чт, 05/24/2018 - 05:57

Доброго дня, Дмитре Сергійовичу! Щиро Вам вдячна за Ваш голос та підтримку!

НАЛИВАЙКО Наталія Вікторівна

пн, 05/14/2018 - 13:08

Бажаю успіху, Олено! І, звичайно, перемоги!

Биков Іван Юрійович

пн, 05/14/2018 - 18:55

Проголосував. Разом збережемо нашу культуру !

Влад Иванов

пн, 05/14/2018 - 19:48

Якщо це та сама Терещенко із Глухова - РЕКОМЕНДУЮ ! Україні наразі потрібні Терещенки. Як повітря.

Бондар Володимир

пн, 05/14/2018 - 20:02

Проголосував без вагань. Сам робити буду та інших закликаю - повідомьте про проект по мережах та серед знайомих. Я випадково дізнався.

Шатній Олександр Вікторович

пн, 05/14/2018 - 23:09

Шановні лідери!
Для підкріплення спільних лідерських позицій пропонуємо об'єднання на базі Української Гільдії Активістів https://www.facebook.com/guild.org/ - незалежного об’єднання активних та суспільно свідомих громадян України, які прагнуть жити у чесній, стабільній, істинно європейській державі і які готові вже сьогодні її будувати своїми діями. Гільдія вже налічує більше 20 організацій і продовжує зростати. Сайт http://guild.org.ua/

Любка СергІй Миколайович

вт, 05/15/2018 - 09:19

Проголосував бо це потрібно нам та нашим дітям ми повинні знати та пам'ятати свою історію.

Пільків Ірина Романівна

вт, 05/15/2018 - 17:47

Проголосувала. Успіхів і натхнення!!!

Тіщенко Олександр Олександрович

чт, 05/17/2018 - 11:50

Привіт побратим, колега та учасник проекту. Запрошую тебе ознайомитись зі мною та моєю програмною метою.
Якщо в тебе є готовий план дій, але тобі не вистачає фінансування для його реалізації, то розміщуй усе у створеному мною сервісі ...Я Спонсор!, а я потурбуюся, що до буду надійшли твої Спонсори, меценати, грантодавці та/або інвестори

посилання на мою анкету
https://novilidery.com/lider/tisenko-oleksandr

посилання на мій Facebook
https://www.facebook.com/proproductionkievua

посилання на сервіс ...Я Спонсор!
http://smartresponsor.com/

З Повагою,
Олександр Тіщенко

без палких гасел та обіцянок

Аміров Роман Хадисович

чт, 05/24/2018 - 21:24

Мій голос за вас.

Олена Терещенко

У відповідь до від

сб, 05/26/2018 - 21:06

Романе Хадисовичу, щиро Вам вдячна!

Олена Терещенко

У відповідь до від

сб, 05/26/2018 - 21:06

Романе Хадисовичу, щиро Вам вдячна!

Аміров Роман Хадисович

чт, 05/24/2018 - 21:29

Є довіра до вас, є ваша позиція. Підтримка людей не забариться.

Ковальов Павло Юрійович

сб, 05/26/2018 - 19:57

Проголосував. Сподіваюсь на вашу волю та мотивованість в перемозі!

Юрковська Тетяна Вікторівна

сб, 05/26/2018 - 21:09

Щиро бажаю перемогти у справі збереження історичних пам'яток! Я мрію мати нагоду через багато років не тільки розповісти своїм майбутнім онукам про МІЙ Київ, але і показати його таким, яким він має бути збереженим. Дякую Вам за небайдужість.

Олена Терещенко

У відповідь до від

сб, 05/26/2018 - 22:22

Пані Тетяно, я Вам також щиро дякую за Вашу небайдужість та Вашу підтримку! Сподіваюся, спільними зусиллями зможемо хоч якось вплинути на ситуацію!

Гураль Олена

нд, 05/27/2018 - 10:32

Доброго дня, Олено! Я бажаю Вам перемоги. Культурну спадщину треба берегти, а вона в нас унікальна!

Андрей

пн, 05/28/2018 - 00:00

Бажаю успіху, Олено! І, звичайно, перемоги!

Росоха Виктор Викторович

пн, 05/28/2018 - 06:42

Успіху та реалізації програми.

Крайнюк Олег Борисович

пн, 05/28/2018 - 08:55

+ Успіхів.

Олена Терещенко

У відповідь до від

пн, 05/28/2018 - 12:58

Пане Олеже, щиро Вам дякую!

Луцюк Людмила Олександрівна

пн, 05/28/2018 - 11:23

Вітання, Олено!
Проголосувала за ваш проект та за вас - лідера, що має чітку позицію та вишуканий стиль у діяльності. Успіху вам у реалізації вашої мети. Розраховуйте завжди на підтримку та на активну участь.
З повагою.

Олена Терещенко

У відповідь до від

пн, 05/28/2018 - 13:02

Людмило, уклінно вдячна за Вашу підтримку, небайдужість та громадянську позицію! Дуже сподіваюся, що об‘єднав зусилля небайдужих людей, ми зможемо змінити ситуацію у пам‘яткоохоронній сфері!

Хоменко Раїса Олексіївна

пн, 05/28/2018 - 14:53

Пані Олено, проголосувала. Дай Боже вам сил, витримки та перемог в нелегкій справі. А ми завжди підтримаємо.

Пронь Тетяна Іванівна

пн, 05/28/2018 - 16:37

пані Олено, проголосувала. Успіхів Вам. До складу нашої сільської ради входить село Терещенки, де жили багато родин з прізвищем Терещенко ( пишу "жили" бо нажаль зараз село потихеньку пустіє. Нам поки що не вдається зупини цей "процес" то можливо мій голос допоможе Вам досягти своєї цілі.

Олена Терещенко

У відповідь до від

ср, 05/30/2018 - 19:53

Пані Тетяно, я Вам неймовірно вдячна за Ваш голос! Дуже шкода, що, при оголошеній політиці децентралізації, наші села вмирають, а великі міста хаотично зростають... А в якій області розташоване це село, цікаво було б до Вас завітати! Тримайтеся, я впевнена, Україна має велике майбутнє, але ми з вами маємо його виборювати! Все у нас незабаром буде добре)

Корольов Сергій Андрійович

вт, 05/29/2018 - 08:44

Віддав свій голос! Це дуже важлива та добра справа! Успіхів вам, Олено.

Карпінський Станіслав Октавіанович

вт, 05/29/2018 - 18:36

Витримки та натхнення! Важкий шлях, співчуваю... Хай щастить! :)

Якщо хочеш поставити запитання Лідеру   зареєструйся   увійди

Громадська наглядова рада