терещенко

Терещенко Олена

Вік
40
Київська
Київ
Біографія

Освіта:

2008 р - MBA, New Brunswick University (Canada).

2007 р. - MBA, Міжнародний університет бізнесу.

2004 р. -  магістр із права, Київський національний економічний університет.

2001 р. - магістр із управління міжнародним бізнесом, Київський національний економічний університет.

2000 р. - економіст, Київський національний економічний університет.

1995 р. - ліцей міжнародних відносин (середня школа № 51), м. Київ.

Професійна та громадська діяльність:

2017 р. - теперішній час - БО "Фундація спадщини Терещенків" - голова правління;

2017 р. - теперішній час - комісія з прозорості публічних закупівель Українського національного комітету Міжнародної торгової палати України (ICC Ukraine) - член комісії;

2015 р. -  Київська міська рада, депутат Київради VII скликання, член комісії з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією, безпартійна;

2014 р. - Міністерство охорони здоров’я України - радник Міністра охорони здоров’я з питань подолання корупції;

2011 р. - теперішній час - об’єднання громадських організацій ВГО «КИЇВСЬКЕ ВІЧЕ» - співзасновник, член координаційної ради.

Також є співзасновником та членом координаційної ради Всеукраїнського об’єднання галузевих асоціацій  «ФАХОВА РАДА УКРАЇНИ» та громадської організації «Кияни для Киян".

2011 - 2012 рр. - голова комітету з питань формування міжнародного іміджу України громадської ради при Міністерстві закордонних справ України, Голова Комітету з комунікацій та етики громадської ради при Державній митній службі України, також входила до складу громадських рад при Київській міській державній адміністрації, Державній податковій адміністрації України, антимонопольному комітеті України та Міністерстві охорони здоров’я України, співзасновник та член правління Всеукраїнської ГО «Асоціація членів громадських рад України», діяльність якої була спрямована на протидію створенню «кишенькових» громадських рад та розвитку незалежного громадянського суспільства;

2007 р. - теперішній час - асоціація «Союз підприємств української годинникової промисловості – виробників та постачальників годинників», входила до партнерства «За доброчесні державні закупівлі» (Transparency International). Голова асоціації. Під час функціонування партнерства «За доброчесні державні закупівлі» - експерт з питань подолання корупції у сфері державних закупівель;

1999 - 2013 рр. - співзасновник та керівник групи компаній «Едельвейс» (підприємства у годинниковій, ювелірній, рекламно-сувенірній сферах). Винахідник (маю державний патент на винахід, який використовується у виробництві годинників, а також патенти на промислові зразки), розробник ексклюзивних українських дизайнерських колекцій годинників та ювелірних прикрас.

У кінці 2013 р. із початком Революції Гідності, заради перетворення України на правову європейську державу вирішила передати свої корпоративні права на бізнес та повністю сфокусуватися на громадській діяльності;

1996 - 1999 рр. - керівник відділу маркетингу, директор із маркетингу у комерційних структурах.

Посилання на повне резюме.

Освіта
Туризм
Ідея змін

Основна мета:

Привернути увагу суспільства та міжнародної спільноти до культурної катастрофи та корупції, щоб шляхом створення великого суспільного резонансу здійснити результативний вплив на владу для впровадження системних змін у пам’яткоохоронній сфері, порятунку тисячі об’єктів культурної спадщини й підвищення туристичного потенціалу України.

Основні цілі:

  1. Зберегти та забезпечити охорону культурної спадщини - одне із стратегічних пріоритетів як державної, так і місцевої влади, з відповідними наслідками в реалізації державної політики у зазначеній сфері.
  2. Добитися внесення відповідних змін до чинного законодавства, які значно покращать існуючу ситуацію у пам’яткоохоронній сфері, підвищать відповідальність як недобросовісних власників, так чиновників й будь-яких фахівців, протиправні дії яких привели до пошкодження/знищення об’єкту культурної спадщини або зняття його охоронного статусу, а також сприятимуть залученню інвесторів.
  3. Добитися працюючого механізму притягнення до відповідальності за злочини по відношенню до об’єктів культурної спадщини, забезпечити прозоре та об’єктивне розслідування кримінальних проваджень.
  4. Знайти меценатів та інвесторів для реставрації конкретних об’єктів культурної спадщини та стародавніх будівель, сприяти розробці ефективної політики щодо забезпечення реставрації об’єктів культурної спадщини шляхом надання вигідних умов користувачам історичних будинків, зокрема через створення дієвого механізму державно-приватного партнерства.

Напрямки проекту:

Напрямок 1 – Для привернення уваги суспільства до зазначеної проблеми запланована організація фотовиставки, присвяченій об’єктам культурної спадщини та стародавнім будівлям, які ми втрачаємо, з коротким описом ситуації, в результаті якої об’єкт опинився у подібному стані, зазначенням недобросовісних власників та відповідних схем, а також пропозиціями стосовно його порятунку. По деяким об’єктам, які знаходяться в комунальній/ державній власності, буде надана інформація для інвесторів. Планується переміщення зазначеної виставки по території України для ознайомлення з проблематикою широких верств суспільства, особливо молоді, а також розміщення у Києві та деяких інших містах на білбордах у якості соціальної реклами. До даного напряму проекту планується залучити фотографів – волонтерів із різних регіонів України. Реалізацію даного проекту ми вже почали, зробивши декілька десятків світлин занедбаних пам’яток архітектури у Києві, але нам було відмовлено у їх експозиції, у ВРУ під час тематичних парламентських слухань, а їх запланована виставка була скасована власником приміщення перед її початком через небажання останнього внаслідок висвітлення корупційних схем мати конфлікт з деякими недобросовісними власниками.

Напрямок 2 – лобіювання внесення відповідних змін до законодавства, які значно поліпшать ситуацію з збереженням об’єктів культурної спадщини. До даного напряму проекту планується залучити фахівців – пам’яткоохоронців, громадські організації та небайдужих громадян, які у складі відповідної коаліції допоможуть просунути необхідні зміни на всіх рівнях

Посилання на повну програмну мету.

Дем'янишина Лариса Семенівна

вт, 05/29/2018 - 21:46

Підтримую і бажаю успіху, Оксано!

Шкурченко Юлія Вячеславівна

вт, 05/29/2018 - 22:29

Підтримую! В добрий час!

Жовмір Олександр Андрійович

вт, 05/29/2018 - 23:32

Привіт! Я з вами! Підтримую повністю!
Бажаю наснаги і удачі!

Скоковський В.Й

ср, 05/30/2018 - 03:09

Проголосував.. гарну справу робите всього найкращого

Когут Лілія Ігорівна

ср, 05/30/2018 - 10:40

Доброго дня! Віддаю Вам свій голос з надією що Вам вдасться зберегти історію для майбутніх поколінь. Успіху!

Сочінська Інна Федорівна

ср, 05/30/2018 - 15:02

Бажаю перемоги, підтримую вас, успіхів.

Липинський Роман Владиславович

ср, 05/30/2018 - 15:18

Проголосував??

Олена Терещенко

У відповідь до від

ср, 05/30/2018 - 20:03

Щиро вдячна Вам, пане Романе!

маслянко оксана іванівна

ср, 05/30/2018 - 17:05

Щиро бажаю успіхів ! Відновлювати та зберігати пам’ятки старовини - важка справа. Нехай щастить Вам :)

Олена Терещенко

У відповідь до від

ср, 05/30/2018 - 20:05

Пані Оксано, дякую уклінно за Вашу підтримку та сподіваюся, що разом нам все вдасться!

Чивільов Василь Вікторович

ср, 05/30/2018 - 17:27

Привіт, Олена! Проголосував за твою програму! Нехай все здійсниться найкращим чином!

Бєлощук Олексій

ср, 05/30/2018 - 22:26

Проголосував, пані Олено. Успіхів у Вашій нелегкій справі! Дякую за все, що Ви робите ;) Українську спадщину і культуру треба берегти... бо, без минулого нема майбутнього!

Олена Терещенко

У відповідь до від

пт, 06/01/2018 - 19:49

Пане Олексію, дуже приємно зустрічати однодумців! Щиро вдячна за Вашу підтримку!

Толстюк Надія Володимирівна

ср, 05/30/2018 - 22:45

Бажаю сил на терпіння пройти весь шлях і тільки до успіху! Ви сильна і все вдасться Вам!

Струк Дмитро Сергійович

ср, 05/30/2018 - 23:17

Щиро бажаю успіху !!!

Хабич Михаил Владимирович

ср, 05/30/2018 - 23:44

Пiдтримую.

Олена Терещенко

У відповідь до від

пт, 06/01/2018 - 19:51

Пане Михайло, дуже Вам дякую!

Олена Терещенко

У відповідь до від

пт, 06/01/2018 - 19:51

Пане Михайле, дуже Вам дякую!

Васюк Людмила Петрывна

ср, 05/30/2018 - 23:58

Бажаю успіху та натхнення в реалізації проекту.

Андрієвський Валерій Борисович

чт, 05/31/2018 - 00:04

Віддав свій голос. Натхнення ВАм!

Ткаченко Ігор Олександрович

чт, 05/31/2018 - 00:22

Да, буде так!

Олена Терещенко

У відповідь до від

пт, 06/01/2018 - 19:53

Дякую за підтримку, пане Ігоре!

Чернов Вадим Вадимович

пт, 11/09/2018 - 15:09

Шановна Олено! Всіляко підтримую Ваше прагнення до збереження культурної історичної спадщини, так як сам я є нащадком старовинного роду Чернових, але на жаль до сьогоднішний дня у мене збереглася пам'ять про мій рід, кілька пкллікацій в інтернет, книги і родова друк Чернових ... Наш рід почався , як військовий, але до теперішнього часу я є геологом в 6 поколінні в цьому роду. Буду радий, якщо Ви відповісте мені і ми зможемо поговорити про наших предків. Я в Києві з 2014, живу на Оболонському проспекті і захоплений рухом Рух Нових сил. Ви могли б поспілкуватися з нами. Було б цікаво.

Якщо хочеш поставити запитання Лідеру   зареєструйся   увійди

Громадська наглядова рада