всаку

Яких учасників проекту “Нові лідери” дискваліфікують і за що?

21 травня

Після початку голосування на сайті проекту «Нові лідери» команда проекту отримала повідомлення про можливі зловживання у процесі голосування. Предмет звернень стосувався поширення інформації в мережі інтернет щодо комерційних пропозицій забезпечити штучний приріст голосів шляхом реєстрації ботів, використання телефонних номерів без відома абонентів.

Станом на 19 травня уже виявлено системні порушення Правил проекту та Кодексу поведінки нового лідера з боку двох кандидатів.

Під час перевірки голосів Дмитра Зюзя були знайдені підозрілі IP-адреси, а також неактивні номери мобільних телефонів, що свідчить про недобросовісну конкуренцію та залучення технологій, що компрометують проект.

Тому, за рішенням Відбіркового комітету та Громадської Наглядової Ради, анкету Дмитра Зюзя дискваліфіковано, і його участь у проекті припинена.

Також були дискваліфіковані анкети ще двох учасників: Олега Берестового та Маргарити Овчаренко.

Анкета Олега Берестового була опублікована через механічну помилку. У конкурсанта був конкурентоспроможний проект, але йому ще не виповнилось повних 25 років - а це одна із вимог участі у проекті. Тому Олегу Берестовому були принесені вибачення, а його анкета - видалена.

А от учасниця Маргарита Овчаренко свідомо приховала свій вік, додавши собі 2 зайві роки.

Це вдалось встановити з допомогою повідомлення небайдужої людини, а також шляхом перевірки даних Маргарити Овчаренко на сайті ЦВК( у 2015 році вона балотувалась як депутат до одної із місцевих рад. - Ред.)

Виявилось, що на початок проекту їй також не виповнилось повних 25 років. Тому її анкета була видалена у день встановлення достовірних даних про її вік.

Зараз на сайті проекту з‘являються засвідчення перевірки голосів кожного лідера, щодо якого є обґрунтована підозра у порушенні Правил проекту та Кодексу поведінки нового лідера. На час проведення перевірки на профілі такого лідера буде відображатися  спеціальна позначка.

Нагадаємо, другий етап проекту “Нові лідери” завершується 31 травня: 30 травня шляхом голосування визначають 50 переможців виборці, а 31 травня  ще 50 Лідерів обирає Відбірковий комітет.

Про те, яким чином відбувається перевірка голосів Лідерів, читайте у статті ЗАЯВА ГРОМАДСЬКОЇ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ ТА ВІДБІРКОВОГО КОМІТЕТУ ПРОЕКТУ «НОВІ ЛІДЕРИ» ЩОДО НАДІЙНОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ОНЛАЙН-ГОЛОСУВАННЯ.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада