нові лідери

Нові лідери 2: духовний спокій та запекла боротьба. Яким був другий сезон проекту

30 липня

12 квітня 2019 року запустився другий сезон національного телепроекту Нові лідери і проходив у чотири етапи. 

StarLightMedia разом з провідними громадськими організаціями заснували проект Нові лідери у 2018 році, який продовжили на другий сезон. 

Учасники подавали свої ідеї національного масштабу для розгляду експертами, Відбірковим комітетом та інтернет-аудиторією. 

1 етап — Реєстрація

Люди зі всієї України віком від 25 років подавали свої заявки на участь у проекті, шляхом заповнення Анкети. Кожна анкета учасника була перевірена Наглядовою Радою та редакторами проекту. Якщо анкета була правильно заповнена,  а ідея відповідала запиту проекту — її опубліковано на сайті. 

Кожна людина від 18 років могла зареєструватися як Виборець і віддати свій голос за Лідера. Виборці мали можливість переглянути список усіх кандидатів, прочитати їх Policy, подивитися відеопрезентацію і детально вивчити їхню біографію.

Крім того, була можливість особисто поставити запитання Лідеру у чаті на сайті.

З 12 квітня до 10 травня було опубліковано 274 анкети, які пройшли перевірку. Анкети опубліковані на сайті для інтернет-голосування і переходу у наступний етап — 50 лідерів.

Відповідно до правил проекту, 25 лідерів проходили за результатами інтернет-голосування, а інші 25 — відібрали члени Відбіркового комітету. 

Читайте: Ольга Айвазовська про фаворитів і те, чого не вистачило новим лідерам

Звичайно, другий сезон також отримав шквал негативу. У деяких учасників моніторингова компанія виявила накрутку голосів, які було видалено з їхніх сторінок. 

З 15 травня по 23 травня тривало інтернет-голосування за ідеї Лідерів. 

2 етап — Відбір п’ятдесяти лідерів

27 травня 2019 року за результатами інтернет-голосування було оголошено 25 Лідерів, які пройшли у наступний етап. 

Всі голоси з однієї ip-адреси, які не підтвердились аудіюванням, були видалені у Лідера під час фінальної перевірки голосування.

25

Також Відбірковий комітет оголосив 25 кандидатів, які, на їхню думку, мають важливі ідеї для українців.  

25

Протягом другого етапу на телеканалах ICTV та СТБ виходили сюжети про Лідерів та головну ідею їхнього проекту. Переглянути усі сюжети можна на YouTube-каналі

3 етап — Відбір вісімки лідерів

Відомий блогер, філолог-літературознавець та ведучий шоу для жайворонків “Ранок у великому місті” на телеканалі ICTV Павло Казарін став ведучим другого сезону проекту Нові лідери. 

13 та 14 червня всі 50 лідерів проходили відбір, щоб потрапити у топ-8 лідерів. У кожного було 3 хвилини на презентацію своєї ідеї та, крім цього, лідери мали відповідати на запитання членів Відбіркового комітету.

Два дні відбору були нереально насиченими, учасники прибували на зйомку, їх гримували, робили зачіску та записували відеовізитки. 

Напружена атмосфера панувала з самого ранку, кожен лідер переживав, повторював свій виступ та намагався знайти собі місце на знімальному майданчику. 

Також ми відзняли для вас бекстейдж з відбору. Дивіться, як це було. 

Кастинги закінчилися, відібрали ТОП-8 лідерів, які продовжують боротьбу у прямих ефірах на каналі ICTV.

4 етап — Телевізійна частина проекту Нові лідери

27 червня було оголошено вісім лідерів, які продовжують боротьбу у проекті Нові лідери за головний приз - мільйон гривень

8

Також Відбірковий комітет опублікував протокол голосування за презентації ідей усіх 50 лідерів. 

У четвертому етапі проекту долю учасників вирішували глядачі. Тільки вони шляхом смс-голосування або за допомогою додатка “Телепортал” могли віддати свій голос за ідею лідера. 

У першому ефірі завданням лідерів було створити дві політичні партії та розробити план найважливіших реформ. 

Партія жовтих: Максим Несміянов, Володимир Шматько, Валерія Іонан та Олександр Гатіятуллін. До партії синіх потрапили: Оксана Жолнович, Олексій Паращенко, Євген Осипчук та Ірина Шиба. 

Читайте: Нові лідери 2: хочеш змін — почни з себе

Після презентацій двох команд глядачі у студії віддали перевагу виступу команди синіх, тому команда жовтих потрапила у номінацію "На виліт".

Під загрозою вильоту були два лідери — Валерія Іонан та Максим Несміянов

За результатами глядацького СМС-голосування більша кількість голосів була у Валерії Іонан, тому Максим Несміянов покинув проект. 

1

Наступний ефір був не менш напружений. Лідери проходили перевірку на детекторі брехні. Деякі учасники пройшли її на відмінно, а деякі — навпаки. 

Другий ефір за результатами глядацького голосування покинуло двоє учасників — Олександр Гатіятуллін та Валерія Іонан

2

У півфіналі лідери відповідали на соціально важливі питання, які непокоять українців. Учасники мали вирішити, що краще: маніпуляції і популізм чи змістовні аргументи?

Правила голосування було змінено і глядачі мали проголосувати за ідею кандидата, який покине проект. 

За результатами глядацького голосування півфінал проекту Нові лідери 2 покидають Ірина Шиба та Олексій Паращенко.

Олексій Паращенко мав палкий виступ, у якому промовився, що ті, хто за нього голосував, навіть не дивиться прямий ефір. 

1

У фінал пройшли Оксана Жолнович, Євген Осипчук та Володимир Шматько. 

На учасників чекала жорстка розмова з ведучими телеканалу ICTV. Вадим Карп'як, Оксана Соколова, Олена Фроляк та Сергій Кудимов прийшли спитати про те, що болить українцям та вивести їх на чисту воду.

Трійка фіналістів захищала свої ідеї, переконувала глядачів та гостей студії, що саме вони гідні отримали винагороду на розвиток свого проекту. 

Оксана Жолнович — бореться за те, щоб переписати Трудовий кодекс та внести зміни для захисту прав робітника та працедавця. 

Євген Осипчук — хоче створити «Єдину Національну Електронну Базу Дітей, які перебувають в інтернатній системі». 

Володимир Шматько — пропонує проект економічного розвитку громад завдяки реформі децентралізації в Україні. Створює “Індустріальний парк”, який забезпечить нові робочі місця та запобігатиме виїзду українців працювати за кордон. 

Переможцем другого сезону Нових лідерів став Володимир Шматько. 

За результатами глядацького голосування Володимир отримав 72,1% голосів. 

1

Читайте: Перший звіт вже восени — Володимир Шматько про перемогу у проекті Нові лідери 2

Отже, другий сезон Нових лідерів завершився. Ми пережили 4 неймовірно насичені місяці. Знайомство з учасниками, робота до 2:00 ночі, монтаж, зйомка, сміх і сльози, радість і смуток — це все, що пережила наша команда.

Разом з вами ми стаємо сильнішими.

2

Дякуємо за позитивні відгуки та підтримку у коментарях. Без вашої підтримки та хейту ми б не стали ще кращими у другому сезоні. 

Зізнавайтесь, хочете третій сезон Нових лідерів?

Інші новини

Громадська наглядова рада