Чому варто голосувати за мою програму - Олександр Соколов

30 травня

ЧОМУ ВАРТО ГОЛОСУВАТИ ЗА МОЮ ПРОГРАМУ?

Не все те золото, що блищить! Не все те програма розвитку країни, що так називають. Програма розвитку країни повинна обов’язково мати наступні розділи в такій послідовності: аналіз стану країни і виявлені у його підсумку перепони позитивному розвитку країни; визначення необхідного нового стану країни і шляхів, які до нього ведуть; перелік принципів, яких будуть дотримуватись при вирішенні питань, які виникатимуть під час втілення програми в життя; впорядкований за часом виконання перелік дій, спрямованих на втілення програми в життя; прогноз наслідків виконання програми.

Моя програма розвитку України

На межі 80-х і 90-х років наша країна здійснила перехід до ринкової економіки, але одночасно з цим не було здійснено більш ніяких перетворень. Це з одного боку. З іншого боку, об’єктивний закон життя суспільства вимагає відповідності його економічної системи і всіх інших систем, оскільки в протилежному випадку країна буде перебувати в стагнації або в кризі, що і спостерігається у випадку України в останні двадцять років. Наприклад, ринковій економіці відповідає демократична система державного правління, а Україна успадкувала від СРСР бюрократичну систему державного правління імені Сталіна, яка є путами вільному розвиткові ринкових економічних відносин і додатковим витоком корупції у країні. Відомо, що витоком корупції, є приватна власність, а система бюрократичного державного правління імені Сталіна ще в часи СРСР сприяла зародженню і розквіту корупції. Поєднання цих двох витоків вивело Україну на перше місце в світі за рівнем корумпованості суспільства. До цього слід додати, що на сьогодні не виявлено інших перепон позитивному розвиткові України.

Таким чином, єдиною перепоною позитивному розвиткові України є протиріччя між її системами: економічною і державного правління. Остання складається з трьох систем: системи розподілу владних повноважень між депутатами і чиновниками з одного боку і народом з іншого боку; системи здійснення владних повноважень; системи контролю над можновладцями.

Новий стан країни, в якому буде подолана виявлена перепона, може бути станом з іншою економікою або з іншою системою державного правління. Оскільки сьогодні Україна не має тої сили, яка ближчим часом здатна спрямувати розвиток суспільства на зміну економічної системи, а сили, які можуть спрямувати розвиток суспільств на зміну системи державного правління вже є в зачатковому вигляді, то найближчий розквіт України може бути пов’язаний лише зі зміною, з реформуванням її системи державного правління, як в бік тоталітаризму, на що вказують позитиви розвитку країн СНГ, так і в бік демократії, на що вказує досвід інших країн. Очевидно, що прихильників демократичного правління в Україні переважна більшість. Отже, новий стан України може і повинен мати наступні характеристики: ринкова економіка і демократична система державного правління. 

Шляхом, який веде до визначеного нового стану України є демократизація державного правління, тобто передача або хоча б наближення до безпосереднього виконання народом частини владних повноважень депутатів і чиновників. Це перетворення є зміною суспільних відносин, а від так, є справжніми реформами, не здійснення яких вже поставило Україну на межу, за якою її небуття.

Втілюючи в життя цю програму демократизації державного правління варто триматися демократичних принципів, оскільки розходження справи і слів про наміри і мету, може суттєво перешкоджати виконанню програми, даючи контраргументи в розпорядження осіб зацікавлених в поразці реформ, здійснення яких відбувається введенням законодавчим чином демократичної системи державного правління:

від початку виконання цієї програми протягом перших двох сесій ВРУ набуде чинності:
- закон про референдум, в якому втілено обов'язковість рівності агітації за і проти;
- закон про формування ЦВК шляхом обрання облрадами і радою АР Крим по два її члена (один від партій більшості у ВРУ, а другий від партій меншості) та формування окружних та дільничних комісій самою ЦВК шляхом найму з числа бажаючих позапартійних громадян;
- закон про скасування президентства;
- закон про вибори депутатів, в якому втілена гібридна виборча система;
- закон про відкликання депутата в будь-який час його виборцями;

від початку виконання цієї програми протягом другої і третьої сесій ВРУ набуде чинності:
- закон про обрання народом кожні п'ять років прокурорів і суддів всіх районних прокуратур і районних судів;
- закон про обрання районними прокурорами і суддями з власного складу відповідно прокурорів обласних прокуратур і суддів обласних судів, які обирають з власного складу прокурорів Генеральної прокуратури, суддів Верховного і Конституційного судів;
- закон про відкликання прокурора або судді в будь-який час його виборцями;
- закони про обрання народом кожні п'ять років керівництва райвідділів міліції;
- закон про обрання керівництвом райвідділів з власного складу керівництва обласних управлінь міліції і обрання  керівництвом обласних управлінь керівництва МВС;
 - закони про відкликання у будь-який час обраних керівників міліції;

від початку виконання цієї програми протягом третьої і четвертої сесій ВРУ набуде чинності:
- закони про обрання народом кожні п'ять років керівництва райвідділів освіти та охорони здоров'я;
- закон про обрання керівництвом райвідділів з власного складу керівництва обласних управлінь відповідно освіти та охорони здоров'я і обрання  керівництвом обласних управлінь керівництва міністерств відповідно МО і МОЗ;
 - закони про відкликання у будь-який час обраних керівників освіти та охорони здоров'я їх виборцями;
- закон, який визначає для всіх податків наступний порядок: податкова служба країни здійснює ведення реєстру доходів фізичних і юридичних осіб та формує податкові квитанції і надсилає їх платнику податків; податки збираються за місцем створення виробу або надання послуги, але збирач податків може використати зібрані кошти тільки після перерахування певної їх частини податковому органу більш наближеному до центральної податковій службі країни в обсязі Х % від зібраної суми, де Х – число, визначене законом.»;

протягом п’ятої і шостої сесій ВРУ від початку виконання цієї програми набуде чинності нова Конституція України, проект якої розміщено за адресою: http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post.html. 

Розлоге пояснення витоків і змісту цієї програми є за адресою: http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/25.html. Її виконання поставить депутатів, міліцію, прокуратуру, суд, освіту і охорону здоров’я під виключний контроль народу, припинивши бюрократичний контроль і залежність цих державних структур по вертикалі з гори до низу і одних від інших. Контроль буде здійснюватися за наслідками діяльності можновладці: гарні наслідки приводитимуть до обрання винних в них на наступний термін на чергових виборах, а погані – до відкликання на дострокових виборах. Все це не може не привести до усунення із суспільного життя зловживання владою, бюрократичних і пов’язаних з ними корупційних обмежень підприємницької діяльності, що матиме наслідком розквіт ініціативи і творчості мільйонів громадян та суттєве збільшення іноземних інвестицій.

А відтак, здійснивши перехід від бюрократичної системи державного правління імені Сталіна до системи демократичного державного правління, Україна одночасно перейде від тупцювання на місці до жвавого маршу шляхом зростання, який приведе переважу більшість її громадян до свободи від олігархічної деспотії, заможності та впевненості в завтрашньому дні. Все це є аргументами на користь голосування за цю мою програму. Голосуймо за неї! 
 

Інші новини

Громадська наглядова рада