Дайджест досягнень лідерів

Дайджест досягнень лідерів: Трансплантація органів та інноваційна економіка країни

12 вересня

Лідери не зупиняються на досягнутому, незважаючи на те, що ТОП-десятку учасників повідомлять у жовтні, коли почнуться прямі ефіри.

Кожен у рамках власного проекту й надалі робить багато корисного для країни. Ми публікуємо традиційний дайджест досягнень лідерів.

Так, хтось мріє зберегти ліс чи впроваджує альтернативну енергетику, щоб країна стала енергонезалежною. Хтось захищає історичні споруди, а хтось хоче побудувати звіринець для безпритульних тваринок.

Володимир Шматько

Повернувся з фронту і став мером - Володимир Шматько уже третій рік керує містечком Чортків на Тернопільщині. Найбільша його мрія - заохотити людей не покидати рідного міста.

Певні кроки уже зробив. Разом із командою залучив великого інвестора, і, таким чином, 1000 громадян Чорткова отримали хорошу роботу.

Ірина Заславець

Вижила сама, аби рятувати інших. Дев’ять років тому Ірина Заславець захворіла на рак, українська медицина лікувала дівчину два роки, але виявилася безсилою.Тому рятувати життя Ірина була змушена в Німеччині, тамтешні лікарі за 100 тисяч євро провели транплантацію кісткового мозку й Ірина одужала.

Мета її проекту в Нових лідерах – створення дієвої вітчизняної системи трансплантації органів, яка може врятувати тисячі життів.

Бова Юрій

Юрій Бова уже 13 років мер Тростянця. Місто шість разів вигравало національний конкурс “Кращі практики місцевого самоврядування” за створення ефективних комунальних підприємств, залучення інвестицій, стимулювання бізнесу.

За його проектом: через п’ять років занедбаний медичний заклад у 20-тисячному містечку Тростянець перетвориться на лікарню європейського рівня.

Людмила Чеховська

Тернопільська волонтерка Людмила Чеховська взялася врегулювати чисельність собак, які вешталися її містом. І вирішила змінити думку українців, наче безпритульні тварини - це чужий клопіт.

Її мрія - побудувати для скалічених звірів справжній дім

У майбутньому звіринці, Людмила планує проводити уроки гуманності для дітей, бо певна - частина тварин опинилася на дворі, саме через людську байдужість.

Читайте: Переможця “Нових лідерів” обиратимуть глядачі. Чому треба готуватись до вибору

Ольга Матюшина

Ольга Матюшина, голова селища Коцюбинське, що на Київщині, та активістка в боротьбі з незаконним розмежуванням. Її найбільша відповідальність - збереження Біличанського лісу площею шість з половиною тисяч гектарів.

Боротьба за Біличанський ліс точиться з 2008 року - цю війну очолила Ольга Матюшина.

Олена Терещенко

Олена Терещенко — одна з-поміж сотні фіналістів проекту "Нові лідери” і захисниця історичних споруд столиці. Вона неодноразово спиняла техніку разом із однодумцями по всій Україні, аби та не руйнувала пам'яток.

У межах проекту Олена шукає юристів-волонтерів, щоб розпочати судові процеси і вилучати історичні будівлі у несумлінних власників. Інший напрям — просвітницький.

Костянтин Євтушенко

Він впроваджує альтернативну енергетику і мріє, щоб наша держава стала енергонезалежною. А ще шукає однодумців, які так само вірять у майбутнє і економічний успіх України.

Костянтин один з перших почав популяризувати в Україні електромобілі і кілька років домагався зниження податків на них - йому це вдалося. Завдяки торішнім законодавчим змінам ввозити електрокари стало на третину дешевше - таких пільг немає навіть у Європі.

Чернєв Єгор

Фахівець із впровадження новітніх технологій дбає про розвиток вітчизняних стартапів.

Зрушує зміни у державних компаніях та прагне, щоб українська економіка не залежала від природних ресурсів, а розквітала завдяки технологічним інноваціям.

Нагадаємо, раніше ми також робили дайджест досягнень лідерів.

Інші новини

Громадська наглядова рада