c

Двоє з сотні найкращих полишили проект “Нові лідери”. У чому причина?

18 серпня

Майже завершився третій етап проекту “Нові лідери”: сотня учасників протягом 17-19 серпня презентує свої проекти перед Виборчим комітетом та аудиторією. Тарас Миколаєнко і Касьянова вирішили залишити проект за власним бажанням

Проект Тараса Миколаєнка на “Нових лідерах” стосувався збільшення української економіки на 36 млрд грн шляхом імплементації екологічної директиви ЄС - про заохочення до використання енергії, виробленої з відновлюваних джерел.

Але наразі, за словами Тараса Миколаєнка, він уже майже реалізований.

“За час моєї участі у проекті "Нові лідери" наша команда не стояла на місці, і проект дійшов до певної фінальної стадії за цей час: до вересня законопроект про заміщення 5-10% пального біоетанолом і біодизелем підтримають у Верховній Раді. Тому мільйон для реалізації проекту не знадобиться”, - зазначив він у повідомленні.

Дар’я Касьянова прагнула із допомогою ресурсів проекту “Нові лідери” впровадити громадський моніторинг дотримання прав дитини. Але її ідея отримала продовження поза проектом, і її реалізація відтепер забиратиме надто багато часу, аби брати участь у ефірах.  

“Проект “Нові лідери” для мене завершився. Далі я не йду. Це пов’язано з реалізацією нашої програмної цілі - створення незалежного моніторингу прав дітей у системі альтернативної опіки. Власне, із цим проектом я й подавалась на “Нові лідери”. На даний момент проект у стадії запуску. До 1 березня 2019 года покроково розписано кожен день. Результати проекту будуть такі:

1. Розробка методики моніторингу дотримання прав дітей у сімейних формах виховання та в установах України.

2. Звіти за результатами моніторингових візитів у 5 регіонів і наші рекомендації зі зміни законодавства.

3. Аналіз резонансних випадків порушення прав дітей та розробка алгоритму дій.

4. Альтернативний звіт щодо виконання конвенції ООН про права дитини Україною для комитету ООН  з прав людини у Женеві у лютому 2019 року.

Роботи буде дуже багато, і це безпосередньо стосується дітей України. Лідерство - це, перш всього, відповідальність. Я несу відповідальність за якість реалізації проекту та довіру нашого партнера ЮНІСЕФ.

Разом із тим для мене важливо було взяти участь у проекті “Нові лідери”, я познайомилась тут з мегакрутими людьми, одержимими своїми ідеями. Щиро бажаю кожному успіху!”, - прокоментувала вона своє бажання покинути проект.

Читайте також: СЕРГІЙ ПРИТУЛА ПРО ТЕ, ЧОМУ ВИРІШИВ СТАТИ ВЕДУЧИМ ПРОЕКТУ "НОВІ ЛІДЕРИ"

Нагадаємо, сотня відібраних учасників мала можливість отримати унікальні знання від кращих спікерів у Онлайн-Університеті лідерів, який працював в рамках проекту.

Інші новини

Громадська наглядова рада