Гергелюк

Фест «Галицьке лицарство» – це тільки старт, все цікаве попереду - Гергелюк

19 вересня

8-9 вересня в Галичі на Івано-Франківщині відбувся фестиваль історичної реконструкції «Галицьке лицарство» в рамках 1120-річчя першої згадки про місто, ініціатором та співорганізатором якого виступив керівник ГО «НАШ ЗАХІД» Володимир Гергелюк.

Фест зібрав кілька тисяч відвідувачів. Були представлені локації: лицарський турнір реконструкторів в різних номінаціях, середньовічні танці та забави, повітряні кулі, давньогалицька кухня, дитячий простір, майстер-класи, ярмарок тощо.

Розважали гостей гурти «Familia Perkalaba», «Mazer Lazer», «Княжа забава», Олеся Пасічняк, DJ Потічок та інші колективи.

інфо

Окрасою вечора стала вистава Франківського драмтеатру «Шаріка», яку поставили у замку.

«Ми провели фестиваль «Галицьке лицарство», щоб пробудити інтерес місцевих жителів та гостей фесту до власної історії та культури. Захід вперше пройшов на Прикарпатті та отримав велику кількість позитивних відгуків. Ми продумуємо такий фестиваль і наступного року. Проте на цьому не будемо зупинятися – плануємо чимало заходів мистецько-патріотичного характеру.

інфо

Даний фестиваль став промоцією для створення парку середньовічної культури «Галицький замок». Проект передбачає ряд локацій для туристів з експозицією в головній вежі: темниця, кімната воєводи, зброярня.

На території замку буде розташований шинок, де всі охочі зможуть спробувати страви давньогалицької кухні. Також тут проводитимуться заходи з історичної реконструкції, майстер класи, діятиме школа середньовічного бою.

інфо

Для найменших відвідувачів буде облаштовано дитячий простір: спорт меч, квест-простір, ігровий майданчик.

Родзинкою парку стане прокат ретро-велосипедів та екскурсія кінним візком по Давньогалицькому кільці: Парк «Галицький замок» - Музей народної архітектури та побуту Прикарпаття (с. Крилос) - Княжий дитинець (с. Крилос) - Храм св. Пантелеймона (12-13 ст.) - центр м. Галича.

інфо

 Ця локація привабить  іноземних та українських туристів, підвищить туристичний потенціал регіону та стане символом відновлення та патріотичного виховання.

Тобто, фест «Галицьке лицарство» – це тільки старт, все цікаве ще попереду», – зазначив Гергелюк.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада