міф чи правда

Голосування Нові Лідери 2 сезон. СІМ ПОМИЛКОВИХ ТЕЗ

23 травня

У зв'язку із великою кількістю запитань і різноманітних скарг, ми вирішили розвіяти міфи довкола Нових лідерів та пояснити вам кілька моментів.

1. У кандидата надто багато голосів. Він їх накручує. 

Ні, це не правда. Агітаційна кампанія може здійснюватися у будь-якій формі та будь – якими засобами, що не суперечать законодавству України, Правилам проекту та Кодексу поведінки лідера. Багато лідерів проводять активну агітацію, тому теоретично сотні голосів на день - це можливо. 

Також команда "Нових лідерів" з Відбірковим комітетом обов'язково перевірить кожного на достовірність процес голосування за його анкету.

2. Я не голосував за Лідера.  Хтось інший мене зареєстрував.

Це неможливо, якщо тільки до вашого номеру телефону не має доступу інша особа. Під час реєстрації як Виборця на Ваш телефонний номер приходить унікальний п'ятизначний sms-код, із допомогою якого підтверджується реєстрація. 

Читайте: Нові лідери продовжили голосування

3. Небагато голосів за Лідера. Не пройде до 50.

Насправді виборці вирішують долю 25 учасників, а іншу половину, незалежно від кількості голосів,  обиратиме Відбірковий комітет.

4. Мої голоси Лідера зарахувались іншому кандидату.

Це технічно неможливо. Тому будьте уважнішими, коли голосуєте за кандидата!

5. Чи можна реєструвати голоси кількох Виборців через одну електронну пошту або пристрій?

Технічно це можливо, але, аби запобігти маніпуляціям, команда проекту “Нові лідери” перевірятиме достовірність таких голосів шляхом аудіювання.

6. Що буде, якщо я закуплю кілька сім-карт та використаю їх для голосування за Лідера?

Команда проекту та Відбірковий комітет телефонуватимуть Виборцям, щоб уточнити, чи Виборець дійсно реєструвався (реєструвалася) на сайті, чи пам‘ятає, за кого голосував (голосувала).

“Накручені” голоси можуть стати підставою для дискваліфікації Лідера з проекту. Прецеденти вже були у Нових лідерах 1 сезону. З ними можна ознайомитись за посиланням.

7. Я натиснув “проголосувати”, але мій голос за програму кандидата не зарахувався.

  • Оновіть сторінку Лідера - тільки після її оновлення виборець може побачити, чи зарахувався його голос. Якщо голос не зарахувався, то право віддати голос у виборця ще зберігається - і треба голосувати повторно.
  • Очистіть кеш і знову оновіть сторінку - Ваш голос повинен додатись до загальної кількості голосів на сторінці Лідера. Це може тривати від кількох секунд до кількох хвилин.

Нагадаємо, 15 травня стартувало голосування за ТОП 50 найкращих ідей Нових лідерів 2 сезону.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада