ипекаи

Інсценізація бою та фаєр-шоу: Прикарпатців кличуть на фестиваль "Галицьке лицарство"

7 серпня

6 серпня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція, присвячена фестивалю історичної реконструкції «Галицьке лицарство» в рамках святкування 1120-річчя міста Галича.

8-9 вересня в Галичі на Замковій горі відбудеться фестиваль "Галицьке лицарство", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Основною метою якого є презентація Галича як центру українського державотворення, підвищення його туристичної привабливості та можливість залучення інвестицій у розвиток міста.

Організаторами заходу виступила Івано-Франківська ОДА, Івано-Франківська обласна рада, Національний заповідник «Давній Галич», ГО «Поступовий гурт франківців», ГО «НАШ ЗАХІД» та клуб середньовічного бою «Айна Бера» міста Луцьк.

За словами керівника громадської організації "Наш захід" Володимира Гергелюка, Галич має дуже зручне розташування. Місто знаходиться на трасі Львів-Івано-Франківськ. Всі хто подорожують до Карпат, проїжджають повз Галицький замок. Саме тому цей фестиваль планують проводити щорічно.

"Наступного року будемо покращувати цей захід. Головне завдання - провести "Галицьке лицарство" на відповідному рівні і збільшити потік туристів до міста, щоб Галич зайняв таку ланку як Львів, Хотин чи Кам'янець-Подільський",- наголошує Гергелюк.

У програмі фестивалю передбачено лицарський турнір в різних номінаціях, постановка секретної вистави у форматі "Оpen Аir" з використанням вежі Галицького замку, мотопробіг, фаєр-шоу та ще багато цікавого.

Представник федерації середньовічного бою Сергій Ващук впевнений, що фестиваль збере велику кількість учасників, бо Україна славиться лицарями.

"Минулого року ми стали чемпіонами середньовічного бою в двох версіях. Цей фестиваль безумовно буде етапом підготовки збірників до наступного чемпіонату. До речі, більшість наших обладунків - це Європа, 14 століття. На заході у нас будуть як одиночні бої, так і масові",- ділиться Ващук.

Організатори хочуть вийти за межі формальних святкувань та започаткувати щорічний захід європейського рівня з багатьма культурними цікавинками.

"До того ж, виступатиме прикарпатський етно-рок гурт «Familia Perkalaba». Щодо вистави - секрет, скажу лише, що вона буде на середньовічну тематику із зірковим складом під керівництвом Ростислава Держипільського. Також будуть повітряні кулі. Ми хочемо бачити якнайбільше людей з хорошими настроєм і все зробимо для цього", -наголошує депутат облради, керівник ГО "Поступовий гурт франківців" Сергій Адамович.

Всі охочі матимуть можливість насолодитися цікавими видовищами, спробувати давньогалицьку кухню, взяти участь в майстер-класах. На території фестивалю також функціонуватиме ярмарок старовинних промислів.

Джерело: blitz.if.ua

Інші новини

Громадська наглядова рада