Богуцкий

Хто фінансує “Нові лідери” та який призовий фонд проекту

24 квітня

Призовий фонд проекту буде більше мільйона гривень, а фінансуватимуть його не лише акціонери, але й бізнес, і небайдужі громадяни, які хочуть бачити нову українську еліту.

Про це директор-президент телеканалу ICTV Олександр Богуцький заявив в ефірі Свободи слова на ICTV.

— Ми справді хотіли з початку, щоб у проекту був дуже великий призовий фонд. І він буде більше мільйона гривень. Але ми не хочемо рекламувати цей проект як "візьми участь та отримай мільйон”.

Це великі гроші, але ніщо у порівняння із тим, що цей проект повинен змінити настрій людей.

Він має повернути віру у те, що є світлі люди, які працюють, аби країні жилося краще.

Станом на зараз майже увесь проект фінансує телеканал ICTV та група Starlight Media. Але ми б хотіли, щоб "Нові лідери" не відчували залежності від наших акціонерів, навіть якщо вони розділили бізнес  і політику. Ми раді, що проект почали фінансувати лідери української економіки, і думаємо, що таких компаній буде більше.

Як зазначив Богуцький, проект ставить перед собою завдання започаткувати традицію особистої відповідальності громадян.

— Ми хочемо поставити людям запитання: а чи ми хочемо незалежних політиків, які будуть фінансуватися не кимось, навіть дуже порядними багатими людьми, а суспільством?

Дуже багато хто пробував про це говорити, але нікому цього ще не вдалося реалізувати. Ми спробуємо бути першими.

Наразі спонсорами проекту є: Dragon Capital, фонд Відродження, Нова пошта та K.Fund Media.

Ми віримо, що якщо 1000 людей перерахує по 100 гривень і цей приз отримають лідери із рук тисяч людей, які хотіли би мати нових політиків, це започаткує нову традицію в українців.

Якщо ми хочемо політиків, які не беруть гроші в олігархів, значить, ми їх повинні фінансувати самі. Це теж одна із цілей програми "Нові лідери", - зазначив він.

Слідкуйте за новинами про Лідерів, які вже вирішили долучитись до проекту, у соціальних мережах.

Якщо ви маєте гарну ідею, яка, на вашу думку, може змінити місто чи країну (а може - й світ), долучайтеся до проекту "Нові лідери" та подавайте заявку на участь.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада