ам3ук

Лідер Анастасія Попсуй: Школа геніїв та свобода вибору для учнів

17 червня

Анастасія Попсуй - учасниця проекту “Нові лідери”. Вона прагне створити у Ірпені Школу геніїв, де діти працюватимуть над своїми винаходами. Для цього хоче запровадити більше практики, а не просто суху теорію. І створити всі необхідні умови, аби розкрити творчі здібності кожного учня.

Навчання може бути цікавим, корисним і захопливим. Наприклад, у одному із Ірпінських ліцеїв хімію викладають не в теорії, а на практиці. Гордість ліцею - його учні. Вчителі кажуть, це нове покоління: вони активні, талановиті і винахідливі.

Так восьмикласник Микита нещодавно розробив портативний холодильник для напоїв.

- Тут стоять елементи Пельтьє: це елементи, які працюють як тепловий насос - з одного боку конструкції вони забирають тепло, і віддають його з іншої, - каже хлопець.

Цей ліцей може незабаром стати одним із майданчиків Школи геніїв. Це ініціатива Анастасії Попсуй, учасниці проекту "Нові лідери" та секретаря Ірпінської міськради. Вона хоче зібрати найрозумніших школярів з усієї України, аби сформувати принципово нове освітнє середовище, де діти не просто вчитимуться, а вчитимуться думати.

- Дитина - це багатогранна особистість, і наше завдання - цю геніальність у кожній дитині, яка має найбільший потенціал, розкрити, - зазначила вона.

Традиційних уроків у Школі геніїв не буде - діти самі обиратимуть собі програму, вчителів, менторів та навіть ставитимуть одне одному оцінки. Тиждень на два місяці підлітки з'їжджатимуться в Ірпінь, аби працювати за особливою програмою - вільною.

- Ми будемо популяризувати непопулярне. Насправді, у звичайній школі поняття "свобода" є непопулярним, тому що дітям говорять, коли їм сидіти, коли їм ходити, коли їм говорити. Немає атмосфери особистого вибору. Планується, що до процесу залучать усе місто Ірпінь, - розповіла журналістці “Фактів ICTV” Анастасія Попсуй.

Освітня ініціатива Анастасії Попсуй набрала найбільшу кількість голосів виборців серед 50 кандидатів у нові лідери. Але в активістів постали сумніви щодо її кандидатури.

Що більше за неї голосували, тим більшими робились чутки: голоси - це результат використання адмінресурсу.

- Перегляньте, будь ласка, списки голосуючих, і ви побачите, що навіть ірпінських там буде менше половини. Ніяких маніпуляцій чи фактів порушень немає, - зауважила вона у відповідь на цю ситуацію.

Детальніше про Школу геніїв у відеосюжеті:

Інші новини

Громадська наглядова рада