Юсов

Лідер Андрій Юсов: Кожен політик має бути під пильним оком виборця

28 серпня

Саме таку мету поставив собі засновник соціальної платформи "Відкриті лідери" Андрій Юсов.

Він вважає, що завдяки прозорості та відкритості його проекту українці зможуть краще оцінити роботу політиків, зайшовши на спеціальний сайт зі свого смартфону.

Лозунги, обіцянки, піар — виборчі програми та кампанії різноманітних політичних партій перед виборами заполонять ефір та шпальти газет. Та виборці про політичні сили знають небагато. Виправити це вирішив учасник проекту "Нові лідери" Андрій Юсов. Разом з командою він взявся створити соціальну платформу "Відкриті партії".

— Партійна система стала дуже примітивною. Виборці голосують лише за обличчя, не читаючи програм. А члени політичних партій здебільшого не знають своїх прав, а тому навіть не пробують ними користуватись.

Прозорість та контроль — основні засади соціальної платформи, завдяки проекту українці зможуть онлайн відстежувати діяльність різних політсил і їхніх представників.

— Це своєрідний політичний запобіжник, який дозволить нам у найближчому майбутньому прийти до того, про що ми мріємо — що партії будуть відкриті, що ми знатимемо, за кого і чому голосуємо, — зазначив журналіст Сергій Братчук на презентації проекту у Одесі.

Завдання платформи — надати вичерпні дані про партію, її членів та діяльність у режимі онлайн. Відредагувати раніше опубліковану тут інформацію неможливо.

— Блокчейн буде ядром системи. Якщо партієць вступив у партію сьогоднішнім днем, партія не зможе підробити цю інформацію і подати її так, ніби партієць долучився до них місяць тому. Блокчейн унеможливлює цей процес, - розповів розробник проекту Руслан Бурлаченко.

Засновник проекту Андрій Юсов впевнений, що платформа значно скоротить кількість партій-одноденок та допоможе українцям робити правильний вибір.

— На етапі підтвердження ми повинні брати статутні документи, реєстрацію від Міністерства юстиції і підтвердження, що дана особа чи особи мають представляють партію, - пояснив він основи діяльності проекту.

Щоб надати повноцінне життя платформі, Андрій Юсов звернувся до проекту "Нові лідери".

— Відкриті партії — це той інструмент, який дозволить членам партії і виборцям контролювати і отримувати всю свіжу інформацію про життя тих політичних партій і лідерів, за яких вони голосують.

Тестову версію проекту розробники запустять вже восени.

За програму Андрія Юсова проголосувало 1128 виборців. 

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше - у сюжеті програми "Факти ICTV":

Інші новини

Громадська наглядова рада