тпт

Лідер Анна Петрова: підвищення економіки України через розвиток підприємництва

20 червня

Сучасний бізнес із цінностями - нині модно нелише відкрити свою справу, а ще й додати їй соціальних смислів. Наприклад, працевлаштувати людей з інвалідністю - у цьому впевнена Анна Петрова.

У свої 30 років вона вже потрапила до списку креативних лідерів за версією українського Forbes, а нині увійшла до сотні “Нових лідерів”.

- Я вірю в освіту і вірю в підприємництво, тому займаюсь освітою підприємців, - розповідає Анна Петрова.

STARTUP Ukraine - компанія, яку у 2011 році Анна придумала і заснувала самотужки. За цей час, у ній навчили понад 7 тисяч підприємців. Тут наука не про те, як зводити “дебет з кредитом”, а про бізнес із сердцем.

- Зараз є тренд бізнесів, які створюють цінність. Уже не в тренді відкрити “шитий одяг” чи кав’ярню. Зараз дуже важливо створювати бізнес з цінністю, - впевнена Анна.

Наприклад, маленька пекарня. Тут працює особлива молодь - із вадами розумового розвитку. Вони готують кекси, фруктовий хліб та варення.

- Тут багато емоцій та всього того, чого немає вдома, - спілкування, - каже один із робітників.

Засновник пекарні - Владислав Малащенко. Йому 22 і це перший бізнес у його житті.

- Ми працевлаштовуємо молодь з ментальною інвалідністю. Допомагаємо їм бути такими як ми. Робимо їх життя кращим, а вони - наше. І ми за те, щоб вони жили, так само, як ми - з такими ж мріями, прагненнями, - розповідає Влад.

Дивіться: Лідер Людмила Чеховська: створення притулку для тварин у Тернополі

Влад - один із семи тисяч випускників центру освіти Анни Петрової.

- Владу я дала гранд на навчання. Ми завжди даємо гранд на одне-два місця на навчання на курсі, тобто безкоштовно, - згадує Анна.

Коли Анна дізналася про проект Нові лідери, зрозуміла - настав час для нової мрії. Створити цілком безкоштовний національний центр підприємництва з онлайн платформою, навчанням та консультаціями для майбутніх бізнесменів.

- Я знаю як робити без грошей. У мене багато проектів створені саме без грошей - моїми можливостями. Якщо переходити на новий рівень і створювати якісну нову освіту - треба, звичайно, вкладати, - впевнена Анна.

До речі, за програму Анни Петрової проголосувало 109 виборців. Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті Вікон СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада