Дробот

Лідер Дмитро Дробот: Як молоді прийти до влади і змінити систему

28 серпня

Новий учасник проекту “Нові лідери” харків`янин Дмитро Дробот заснував антикорупційний центр, який щороку проводить понад тисячу дрібних та гучних розслідувань. Він впевнений, що кожне місто може розбагатіти на мільярди гривень, якщо працювати прозоро і перестати красти. І разом з однодумцями викриває тих, хто набиває власні кишені нечесним шляхом.

І одне з них прогриміло на всю Україну — так звана кооперативна схема, коли харківські можновладці виділяли сотні гектарів землі, начебто для будівництва житла незахищеним верствам населення. Насправді ж, будували власні маєтки та торговельні центри. Нині справою займається Генпрокуратура, а харківські антикорупціонери продовжують розкривати схеми.

Харків – місто-мільйонник із бюджетом у 16 мільярдів гривень. Якщо працювати прозоро, місто може заробити в рази більше, впевнений співзасновник місцевого антикорупційного центру Дмитро Дробот.

За  останні десять років громада міста втратила 650 га землі.  Їхня вартість за найскромнішими підрахунками – 4 млрд гривень. Повернути назад хоча б маленький шматочок – кропітка і тривала робота.

Бо з десяток років міська влада безкоштовно віддавала найдорожчі землі начебто під кооперативні будинки, насправді будували бізнес-центри і маєтки для себе, каже Дмитро. Під слідством нині наближені до мера чиновники, через це й екс-мер Харкова Михайло Добкін позбувся недоторканності.

Змінити все це можливо, але потрібні нові лідери — небайдужі, розумні та ініціативні, які люблять свою країну і готові прийти до влади, щоб зламати систему. Для цього Дмитро Дробот півроку тому відкрив у Харкові школу політичної освіти, де на власному досвіді вчить молодь не лише критикувати владу, а й ставати нею.  Саме ця ініціатива допомогла йому потрапити у сотню переможців телепроекту “Нові лідери”.

За програму Дмитра Дробота проголосувало 135 виборців. Доля його програми буде вирішена під час презентації проектів сотні Лідерів, які транслюватимуть вже з 4 жовтня на телеканалі ICTV.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада