Наталуха

Лідер Дмитро Наталуха: Як зробити Україну привабливою для туристів

3 вересня

Учасник національного телепроекту "Нові лідери" Дмитро Наталуха мріє, аби наша країна стала цікавішою для іноземців. Запевняє: нам бракує не ресурсів, а тями. Як же правильно себе розрекламувати? Свою програму він амбіційно назвав "ТМ "Україна", а "Вікнам" розповів, що саме планує змінювати.

— Як називається котлета по-київськи у інших країнах? Chiken Kyiv. Є люди, які обожнюють ці котлети, але вони не думають при цьому "як круто, їх придумали українці". Ті іноземці, які приїджають в Україну, не завжди можуть співвіднести, чому Chiken Kyiv так називається. І коли ти кажеш їм: "мабуть тому, що вона була придумана у Києві", для них це великий подив, - розповідає він журналістці.

Це не новий суддя "Майстер-шефа", хоч і починає розмову саме із кулінарії. Дмитро Наталуха збирається стати новим лідером. Його проект має назву "Торгівельна марка "Україна". Каже, зараз у світі Україну асоціюють, насамперед, із війною, корупцією та президентом-втікачем. Щось позитивне нам приписувати не беруться.

— Ми хочемо, аби люди за кордоном купляли наші товари, захоплювалися нашими спортсменами і хотіли приїхати у нашу країну, - каже він.

Змінити ставлення світу, запевняє він, є процесом дуже простим. Для цього навіть інвестицій багато не треба. До прикладу, каже: в Україні багато туристичних пам'яток - чому через них себе не рекламувати?

— На фото садиба Даховських - ніхто не знає, у кого вона на балансі. Є старі фото цієї фортеці, на яких вона нічим не відрізняється від британського замку. У всьому світі такі будівлі є центром інтересу, навколо яких потім розвивається інфраструктура, - розповідає Наталуха.

Британські замки він бере за приклад не випадково. Дмитро навчався у Кембриджі і на власні очі бачив, як у Європі переймаються іміджем. Не розуміє, чому в Україні такі споруди стоять занедбаними.

— Це або лінь, або недолугість, - каже він.

Дмитро два роки і сам обіймав державну посаду. В Одеській області у 2016 році влаштував спортивне свято.

— До того, як я влаштував фестиваль на тому місці, там ніколи нічого не відбувалось. Це було просто болото із гадюками і перший місяць підготовки до фестивалю ми просто намагались вигнати звідти повзунів. Фестиваль закінчився два роки тому, але спортсмени і надалі сюди приїжджають, - каже він.

Щоб про такі місця дізналось якомога більше люду, Дмитро уже працює над мобільним додатком. Завдяки проекту "Нові лідери" чекатиме на підтримку українців. Каже, чи не в кожному селищі є щось цікаве. Або ж яскраву локацію можна зробити на порожньому місці, як ось тут, на лимані.

За програму Дмитра Наталухи проголосувало 312 виборців.

Детальніше - у сюжеті "Вікна-СТБ":

Інші новини

Громадська наглядова рада