Лідер Євгенія Беспалова: Як покращити імідж України у світі

12 липня

Нині Росія та проплачені нею політики часто псують враження про Україну відвертою брехнею у медіа, отже змінити ситуацію - справа честі, як на війні.
Ідея відновити  інформаційну справедливість виникла у Євгенії Беспалової, коли вона читала шведську Вікіпедію, у якій українці - агресивний народ, котрий безперестанку влаштовує революції, втрачаючи свої території. Тож іноземці, прочитавши таке, бояться до нас їхати.

Євгенія Беспалова знає, як змінити викривлені факти про нашу державу. 

 — Люди читають Вікіпедії по всьому світу, люди їм довіряють - це ж Вікіпедії! Країна подана в поганому світі, про неї подається відверта неправдива інформація, - розповідає Беспалова. 

Покращити імідж України Євгенію надихнула стаття шведської Вікіпедії. Шокуюча неправда про історію нашої країни тут доступна кожному шведу. Найабсурдніші факти про масове винищення євреєв і поляків у XIX та XX століттях. А у Другій світовій війні нібито взагалі не воювала - попри той факт, що офіційні втрати українців - понад 14 мільйонів. А ще немає війни на Донбасі, Іловайська, розстрілу майданівців, навіть Київської Русі не було.

Євгенія уже об'єднала навколо себе однодумців. Небайдужі пропонують допомогу із перекладом, моніторингом Вікіпедій, навіть фінансуванням. 

— Проект проходить стадію ініціації, потім перейдемо до стадії планування, розробимо KPI на півроку та рік, розставимо задачі. Будемо працювати саме із Вікіпедіями. Будемо моніторити згадування України, аналізувати їх, - каже вона.

Євгенія планує створити міцний фундамент - електронну відкриту енциклопедію, де історію України англійською писатимуть історики, а не закордонні жовті ЗМІ. Аби привернути увагу міжнародних пратнерів, уже вдванадцяте разом із чоловіком Євгенія організовує IT-чемпіонати для розробників. 

Цього року у фіналі - 100 найталановитіших. Переможці працюють у відомих IT-компаніях.

Представники Facebook, Amazon уже не вперше приїздять на чемпіонат DEV Challenge, аби знайти найкращих. 

— Компанія Amazon дуже сильно боялась  про те, аби привезти своїх розробників на оцінку з Румунії. У них був певний шок, тому що тут насправді усе не так, як вони собі малювали, - каже Ігор Беспалов, засновник і керівник DEV Challenge.

У кожної країни - своя історія, але і міжнародний імідж складається з багатьох чинників. Зокрема, що можна про державу прочитати.

 — Я подорожую, і коли у людей є певні сформовані роками стереотипи про Україну, це неприємно. Але з уиим стереотипами можна працювати - всі ж працюють. От і ми теж повинні, - розповідає Євгенія.  

За програму Євгенії Беспалової проголосувало 140 виборців, тож у топ-50 Лідерів за результатами голосування Виборців вона не пройшов. Але її програму з-поміж 860 анкет претендентів відібрав Відбірковий комітет.

Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті "Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада