gvb

Лідер Ганна Давиденко: Більше жінок у владі

9 серпня

Представництво жінок у владі має бути більшим - у цьому переконана Ганна Давиденко. І наводить статистику, за якою найбагатшими країнами світу, які мають розвинуту економіку, керують жінки. У списку Британія, Данія, Нідерланди, Швеція та Швейцарія.

Тож у проект вона прийшла з освітньою програмою щодо створення національної платформи політичної освіти жінок.

- Жінки у нас займаються фактично усіма побутовими проблемами, знаходять в собі сили, можливості і вирішують їх, а керують чоловіки, - розповідає Ганна

Ганна Давиденко, депутатка Вінницької міської ради, що впроваджує національну платформу політичної освіти жінок. Як проректор університету “Україна” кілька років вивчає досвід Швеції. 43% депутатів у цій країні - жінки, а в уряді їх половина.

Депутатка демонструє карту світу, на якій вказана політична роль жінки, Україна у ній не у виграшній позиції.

- На момент створення цієї карти, тобто перше січня 2017 року, за оцінками міжнародної спільноти в Україні жінок залучених в політику було менше 15% - це дуже низький показник на рівні світових країн, - пояснює жінка.

Більшість населення України - це жінки, але у парламенті їх лише 12%. Ганна Давиденко вважає, це головною проблемою держави.

Проект спрямований на ширше залучення жінок для того, щоби впливати на ті процеси, які сьогодні відбуваються в країні, - каже учасниця проекту.

За переконанням жінки, її програма запустить процеси докорінної зміни в культурі прийняття політичних і адміністративних рішень. Головне - збагнути те, що від збільшення кількості жінок у політиці виграє усе суспільство.

- Є дуже багато успішних кейсів по усій Україні, коли жінки-депутатки добиваються змін у своїх громадах і вирішують конкретні питання, - розказує Ганна.

Разом з іншими активістками Ганна Давиденко вкотре організовує конференцію депутаток і представниць органів місцевого самоврядування, де українки діляться своїм успіхом і бажанням бачити при владі більше жінок, які привнесуть душу в нашу політику.

- Жіночу енергію не зупинити, тому що якщо жінка чогось хоче, кажуть, хоче бог, тому “Нові лідери” дадуть нове звучання і місію України в світі, - впевнена Світлана Сулімова президент ВОГО “Пані Всесвіт” .

Але, направді, стать у політиці не має значення. Головне, каже пані Ганна, це зміни, які повинні покращити життя людей.

За програму Ганни Давиденко проголосувало 1744 виборця. Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада