иреае

Лідер Марина Кирилюк: Витягнути з боргів комунальників

13 серпня

Зменшити штат працівників і оновити обладнання, змінити тариф, покращити якість, такий нехитрий план пропонує Марина Кирилюк усім комунальним підприємствам України.

Має наполеонівські плани, як змінити і рідні Чернівці для цього об’єднала активних громадян в аналітичну платформу: центр розвитку та реформ..

Аналітична платформа розписує план, як комунальним підприємствам планувати витрати й інвестиції, не бути збитковими та ще й заробляти.

Зробити громадський транспорт комфортним - ще один напрямок роботи центру. Як виявилось, тролейбусне управління у Чернівцях витрачає понад 100 млн гривень на рік, а заробляє лише 15, різницю ж мала б покривати держава. Натомість у підприємства борги, а про оновлення транспорту, навіть не йдеться.

Ретельний аналіз показав - транспортна модель у місті розбалансована, адже більшість тролейбусних маршрутів дублюють приватні перевізники. Міська рада до рекомендацій уже дослухалася і розробила нові маршрути.

За новими розрахунками - електротранспорт зароблятиме, принаймні вдвічі більше.

На прикладі Чернівців, Марина Кирилюк пропонує іншим містам, так само розв’язувати проблеми.

Така аналітична платформа - це місток між активістами, підприємцями та комунальниками службами, а перемога в проекті та мільйон гривень допоможуть швидше втілити задумане.

За програму Марини Крилюк проголосувало 1080 виборців. Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада