Марія Богуслав

Лідер Марія Богуслав: Або ми створюємо соціальний ліфт для молоді, або вона їде за кордон

4 липня

Вона мріє, аби кожен українець заговорив англійською. І не для того, аби втікати за кордон на заробітки, а щоб реалізуватися вдома.

Марія Богуслав - заступник голови "Асоціації інноваційної та цифрової освіти" та співавторка безкоштовної навчальної платформи із вивчення іноземної мови.

Щоб українці могли вчитися і працювати в рідній країні, Марія долучилася до проекту "Нові лідери" і потрапила до сотні найкращих

Марія Богуслав у захваті розповідає про один із останніх проектів її команди - онлайн-платформи Lingva Skills.

Чимала тека у неї в руках - письмові замовлення від державних структур, чиї працівники вже понад рік вивчають англійську на безкоштовній платформі. 

— Зараз у нас є 2,5 мільйони заявок від українців. Ми їх реєструємо, вносимо до бази. Якщо керівництво запитає, ми можемо конкретно по цьому державному органу дати рейтинг. І це теж елемент, заточений під соціальний ліфт навіть для державіних структур, - розповідає вона. 

Соціальний ліфт по-українськи - це змога отримати нові знання та навички, та, як наслідок, здійматися кар'єрними сходами, не втікаючи за кордон. 

— Ми боремося з відтоком кадрів, це дуже велика проблема в Україні, адже 35 % людей за статистичними даними хочуть полишити країну, а серед молоді цей показник ще вищий - 54%, - наводить вона статистичні дані. 

Завдяки проекту "Нові лідери" Марія хоче розвивати уже наявні навчальні платформи - зокрема, і у державних структурах. Йдеться не лише про вдосконалення англійської. Приміром, їхня "Академія навичок" - навчальна онлайн-платформа - вже допомагає роботодавцям знайти талановитих працівників.

— Нашим завданням було надати ті знання, яких не вистачає в університетах. Вони зазвичай на курсах коштують дорого, а у нас проект безкоштовний, а  в на слюди можуть абсолютно безкоштовно дивитись відео онлайн, відповідати на тести і мати можливість знайти собі роботодавця, - розповідає вона. 

Це лише частина з сотні проектів, які вони втілили ку життя за останні 15 років, розповідає Марія. 

Екс-учасниця одного з них, Клубу успішної молоді, Марія Прохорова нині - власниця ІТ-компанії. 

— Цей соціальний ліфт спрямував мене туди, де я є зараз, - розповіла Марія. Нині день дівчини спланований погодинно. В лексиконі - блокчейни, криптовалюти та кібербезпека. І спогади про те, як разом із Марією Богуслав оцифрували тестування безробітних у центрі зайнятості. 

— Проект для того, аби люди могли в Україні реалізувати себе,а  не їхати за кордон і збирати там полуницю. У нас в Україні не вистачає людей талановитих, самоосвічених, які прагнуть до кращого життя, - розповідає Марія Богуслав.  

За програму Марії Богуслав проголосувало 1072 виборці. Доля її програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті "Вікна" СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада