ама

Лідер Марія Терехова: Розвиток легкої промисловості

29 серпня

Вона мріє, аби одяг із брендом Made in UA носили у всьому світі. Для цього потрібно просувати українських дизайнерів і піднімати потужності вітчизняних фабрик, аби вони шили не тільки для відомих закордонних фабрик, а й для наших - українських.

Марія Терехова - учасниця проекту “Нові лідери”, молода мама, успішна бізнес-вумен має план, як підняти легку промисловість в Україні.

Жінка організувала конкурс талантів для молодих дизайнерів. Охочі подають свої заявки на конкурс, їх відбирає жюрі, а найкращим дають змогу створити свою колекцію і запустити її в серійне виробництво.

- Виявилось, що безкоштовних конкурсів, де ти можеш подати ескіз для участі, немає взагалі в Україні. Ми, по суті, стартап, краш-тест для молодого дизайнера, - розказує Марія.

На одній із чернігівських фабрик кравчині шиють німецькі пальто - іноземний замовник сплачує лише за роботу, інколи витрати на утримання виробництва.

Утім виробляти свій продукт фабриці було би значно вигідніше.

Мета проекту Марії Терехової, аби на полицях магазинів ви бачили - український брендовий одяг. Для цього слід об’єднати дизайнерів і виробництва.

- Наша задача: взяти талановитих дизайнерів, які уже є і привести на потужності, які теж уже є. Дизайнери плюс виробництво дорівнює - свій новий продукт. Потрібно просто цей успішний досвід масштабувати на інші фабрики, - впевнена учасниця проекту.

Уже восени відбудеться фінал конкурсу дизайнерів. Марія мріє, щоб якомога більше модельєрів пішли з показу із підписаними контрактами про співпрацю і створювали нові українські бренди.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше - у сюжеті програми "Вікна-Новини" від СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада