Сапелкін

Лідер Микола Сапелкін: Змінювати країну зможуть ті, хто ризикував за неї життям

8 липня

Маючи загострене відчуття справедливості, вони можуть стати новими лідерами. Їх лише треба навчити. Так вважає харків'янин Микола Сапелкін, ветеран і очільник організації, що допомагає хлопцям після фронту. Він хоче створити спеціальний інститут для ветеранів. Для цього і бере участь у "Нових лідерах".

 — Я відчував, що призовуть за мобілізацією. Я зателефонував матері і сказав: "Не дай Боже тобі порвати повістку". Найзапеклішим днем у моїй військовій службі став обстріл селища Дмитрівка з систем залпового вогню "СМЕРЧ". Дуже багато хлопців навіть не встигли піднятись з ліжок, - згадує він дні своєї служби влітку 2014 року у секторі “А” на Луганщині.

Ще будучи там, із побратимами вирішив об'єднатись задля спільного досягнення поставлених цілей і реалізації прав ветеранів АТО.

27-річний Микола Сапелкін - нині голова Ради спілки ветеранів АТО і керівник юридичного відділу, де допомагає воїнам вирішити питання, як отримати 2 гектари землі, стати у чергу на пільгове житло, як правильно скласти позов до суду. За три роки через спілку пройшли 5 тисяч демобілізованих бійців.

З 13.00 до 19.00 ведеться прийом учасників АТО, їхніх сімей, дружин.

А півтора роки тому Микола пішов ще й у депутати Роганської територіальної громади, де народився і виріс. І всі ці півтора року молодий обранець бореться за дорогу із Харкова до села Хроли..

— Річний бюджет Роганської громади складає близько 80 мільйонів гривень. Але фінансувати ремонт тутешні обранці не квапляться. Мовляв, хай на це витрачаються гроші з обласного бюджету, - розповідає він.

На проекті "Нові лідери" Микола прагне створити Інститут громадсько-політичної освіти для учасників АТО "Патріоти до влади".

— Маючи загострене відчуття справедливості, саме учасники АТО спроможні змінювати країну на краще. Їм лише потрібно дати необхідні знання, - зазначає чоловік.

Це програма, де ветеранів вчитимуть права, готуватимуть до роботи із органами влади і, врешті-решт, допомагатимуть самим брати участь у виборах і змінювати країну, за яку ті ризикували життям.

За програму Миколи Сапелкіна проголосувало 1323 виборці. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті програми “Вікна” телеканалу СТБ:

Інші новини

Громадська наглядова рада