РРР

Лідер Оксана Гаврилюк: центр соціальної адаптації, медичної та психологічної реабілітації ветеранів "Дім ветерана"

13 червня

Не коштом держави, а власними силами - найближчим часом на Житомирщині створять реабілітаційний центр для ветеранів російсько-української війни. Це одна з ідей проекту “Нові лідери”.

Його авторка - Оксана Гаврилюк - сама прослужила військовою 15 років, і тепер хоче допомогти героям, адже в Україні нині не вистачає місць, де б адаптували до мирного життя, щоб вони відчули віру у власні сили.

“Дім ветеранів” Оксана хоче відкрити до Дня захисника Вітчизни восени. Це відкритий простір, де будуть кухня, місце для відпочинку дітей і для розмов дорослих.

Зона для роботи психологів з м’якими мішками, де можна просто прийти відпочити і психолог працює з групами ветеранів.

Оксана Гаврилюк переконана у важливості свого проекту, адже багато учасників бойових дій не можуть знайти собі місця, і тому “Дім Ветеранів” для багатьох буде порятунком.

Щоб вони могли отримати першу психологічну допомогу, потім захотіти, можливо отримати нову професію, перепрофілюватись, отримати нову освіту, відкрити власний бізнес і приносити в державу певні кошти. Мало того, навчити інших, як це зробити.

Дивіться: Лідер Віталій Бєлобров: центр креативних індустрій

Те, що життя після війни триває, доводять троє друзів, чий будівельний кооператив “Атошник” облаштовуватиме приміщення.

Віктор і Володимир пройшли запеклі бої 2014 року під Саур-могилою. Нині партнери Оксани жартуюючи кажуть, що будуть генеральним штабом ремонту.

Оксану у її проекті підтримують військові капелани, які допомагають і АТОшникам і родинам загиблих воїнів.

За плечима у Оксани Гаврилюк 12 років служби у МВС і три роки у міністрерстві Оборони в управлінні комунікацій та преси, каже, що з військовими навчилась не лише дисципліні і швидко приймати рішення, а й тому, як знайти підхід до кожної людини: чи то рядовий солдат, чи то депутат ВР.

У травні у Парламенті Оксані вдалось провести благодійний концерт - і депутати пообіцяли переказати тижневу зарплату на її мрію - “Дім Ветеранів”.

- Проект наш будемо подавати на різні конкурси. Звісно, розраховуємо на підтримку як обласної державної адміністрації, так і місцевої влади, - каже Осана.

Житомирщину обрали, бо тут понад 10 тисяч учасників бойових дій.

Їх треба правильно адаптувати і зробити так, щоб вони захотіли змінити щось у своєму житті. Не чекали, поки їм держава дасть якусь пільгу, а йшли самі, змінювалися, змінювали державу і приносили у бюджет фінанси.

Читайте: Повернення Криму і якісні трудові відносини: п'ять лідерів, які планують змінити законодавство України/

Нагадаємо, що також писали про оптимізацію роботи медичних закладів та економію мільярдів - програму Олега Іваненка.

Дивіться детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада