пкам

Лідер Олександр Барабошко: Не глобальні, а точкові зміни вже зараз

2 липня

Щоб конституція працювала, кожен у нашій країні має виконувати те, що повинен. Починаючи з простого робітника, і закінчуючи керівництвом держави - тільки тоді, вдасться збудувати досконалу правову систему. Ми вже зараз можемо змінити світ, вважає учасник проекту “Нові лідери”, активіст і популярний блогер Олександр Барабошко.

Його хвилює все, що він бачить навколо, навіть не працюючий інтернет у метро. Його десятки разів анонсували чиновники, обіцяли мобільні оператори, але з інтернетом в київському метро досі глухо.

Мобільний інтернет в метро потрібен однозначно, адже саме цим видом транспорту користується, в тому числі, багато туристів, - розповідає Олександр.

Зрушити цей камінь взявся київський блогер Олександр Барабошко, в інтернеті більше відомий як Krus. Це він, хлопець з бородою, який п’ять років тому, за одну ніч став відомий сотням тисяч: на початку “Революції гідності” організував провокативну трансляцію з майдану.

Далі були цілком приземлені теми: як комунальники тиждень не можуть зарити яму, як будують дорогу до Євробаченні і  конкретні результати роботи - ескалатор поблизу столичного вокзалу.

Він роками не працював. Тільки після того, як почали звертати увагу стосовно даного питання, нарешті в січні місяці його запустили, - каже Олександр.

На заправці водії довго ламали машини у величезній ямі. Написав - зробили, правда згодом з’явилася інша.

Програма Олександра — це не глобальні, а точкові зміни вже зараз. Наприклад, інтернет в метро, розетки в вагонах поїздів, працюючі ескалатори у людних місцях.

Я для себе у якийсь момент зрозумів, що позиція критиканства вже вичерпала себе. Тобто, ти якщо хочеш щось змінити, ти маєш можливість на це впливати і демонструвати ці можливості. Мені здається, що це позиція, можливо, не кожної людини в Україні, але точно кожної сучасної людини, - говорить учасник проекту.

Він береться за теми, які його хвилюють. Сам встановлює термін півроку-рік, за який має вирішити задачу. І починає діяти: знімає відео-блоги, пише статті, дає інтерв’ю. Паралельно вираховує, де можна зустрітися з високопосадовцями, ставить запитання, нагадує про проблему.

Олександр впевнений: покращити життя може і має кожна сучасна людина. Не варто одразу братися за глобальні завдання.

Для початку достатньо пофарбувати двері під’їзду, прибрати сміття чи просто сісти і написати скаргу, якщо вас щось не влаштовує. І вже маючи власний реалізований проект, вимагати чогось від інших.

Інші новини

Громадська наглядова рада