аи

Лідер Олександр Гуміров: Як припинити свавілля рейдерів та колекторів в Україні

16 липня

До нього звертаються тоді, коли правозахисні органи безсилі. Олександр Гуміров допомагає всім, хто став жертвою колекторського та рейдерського свавілля.

На його рахунку десятки успішних судових справ, нині веде ще 40. Мріє, щоб рейдерські атаки в країні зникли

Випадки з колекторським свавіллям для правозахисника Олександра Гумірова звична справа. Третій рік поспіль він з однодумцями допомагає людям, які стали заручниками валютних заборгованостей і рейдерських атак.

- Зараз я веду близько 40 справ одночасно. Як правило більше всього справ пов’язані із захопленням бізнесу, тобто використовують противні недоліки і захоплюють підприємство, - розповідає Олександр.

Механізм роботи простий. Щойно до активістів надходить повідомлення про захоплення об’єкта, упродовж години вони приїжджають на місце конфлікту і витісняють кривдників.

- По суті, чиста сила суспільства, самооборона звичайних людей - це те, що ми протиставляємо рейдерським командам, - пояснює учасник проекту.

Іноді зневірені люди самі приходять до Олександра по допомогу. Останнім часом в Україні колекторські агенства значно активізувалися. Їхніми жертвами стають не тільки заручники валютних кредитів, а й власники перспективного бізнесу. Олександр намагається допомогти всім.

Учасник хоче запропонувати законопроект, що суттєво зменшив би, а згодом і взагалі знищив рейдерське свавілля.

Саме для цього він подався на проект “Нові лідери”.

- Я хочу об’єднати зусилля людей, які так чи інакше страждають від проблеми рейдерства в країні. Для того, щоб написати і переконати Верховну Раду прийняти закон, який дійсно неформально захищатиме право влатності в країні, - розповідає Олександр.

Чоловік мріє залишитися без роботи, але це станеться лише тоді, коли рейдерство зникне в нашій країні. Поки що бореться з ним з усіх сил.

За програму Олександра Гумірова проголосувало 1133 виборця. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті Фактів ІСТV:

Інші новини

Громадська наглядова рада