р

Лідер Сергій Вожжов: Як навчитись заощаджувати

20 серпня

Навчити накопичувати заощадження, грамотно інвестувати та створювати родинний капітал дуже просто, у центрах фінансової грамотності - це роблять фактично граючись.

Їх створив учасник проекту “Нові Лідери” Сергій Вожжов, підприємець впевнений – бідність українців це результат фінансової неграмотності, адже все, що заробляють, вони здебільшого витрачають.

Сам вже 20 років у бізнесі, створив центр фінансової грамотності, де дорослі, граючи в гру, яку він сам придумав, вчаться правильно заробляти і витрачати кошти.

Нині таких центрів вже 10, а за 2 роки Сергій Вожжов планує збільшити їх до 150. Щомісяця через них проходить близько тисячі учасників, і життя кожного з них реально змінюється після навчання.

Гру “Фінансова незалежність” він вигадав сам. У команді 9 людей – бізнесмени, вчителі, науковці. Всі вони в реальному житті мають непоганий заробіток, але зовсім не вміють створювати капітал і правильно інвестувати кошти.

Гра, як реальне життя – заощадження, кредити, депозити, інвестиції. Дійти до верхівки фінансової незалежності можна, пройшовши три кола.

Бідність – це коли витрачають все, що заробляють. Середній клас, коли вже вміють створювати капітал. І грошова самостійність, коли інвестовані кошти працюють на тебе.

У реальному житті все це зробити заважає фінансова неграмотність, пострадянська система освіти та менталітет.

Перший такий ігровий центр створили у Харкові торік восени. Нині їх вже десять по всій країні, а це тисячі нових фінансово-грамотних людей вже у реальному житті.

У найближчі півтора року Сергій Вожжов планує створити 150 таких центрів по всій країні. За власний кошт такими темпами впоратися буде важко. Тому й пішов у проект “Нові лідери”, аби перемогти, і мільйон гривень направити на втілення своєї ідеї.

За програму Сергія Вожжова проголосувало 1002 виборця. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Детальніше у сюжеті Фактів ICTV:

Інші новини

Громадська наглядова рада