12

Лідер Сергій Бреус: правничий хаб для людей похилого віку

26 червня

Ситуацію із захистом прав людини прагне виправити в Україні учасник проекту “Нові лідери” Сергій Бреус. Він переконаний, що закони проти людей часто порушуються, тому що громадяни не знають цих законів, особливо, пенсіонери.

Його мета — підвищити правову грамотність українців. Сергій вже створив правничий хаб, де проводить безкоштовні лекції для літніх людей.

Скарги на державу та відсутність соціального захисту — насамперед, від правової неграмотності переконаний молодий юрист Сергій Бреус.

Керівник одного з центрів надання безоплатної правової допомоги за свою практику помітив — навіть зараз, коли доступна будь-яка інформація, елементарних правових знань люди не мають.

— Права людей дуже часто порушують, але в значних кількостях випадків сама людина трішки винна в тому, що опинилася в такій ситуації. Тому що люди інколи не читають договори, а потім їх підписують, — каже Сергій.

Сергій зрозумів — необхідно піднімати правову обізнаність у людей. Започаткував різні освітні заходи та лекції для молоді, але в процесі помітив: особливої уваги потребують пенсіонери через їхню незахищеність. Так народилася ідея правничого хабу для людей похилого віку.

— Основна наша ціль була — підняти навички людей правові. Розповідаємо про різні державні соціальні програми, програми енергозбереження, житлових субсидій, безоплатної правової допомоги, пільгового кредитування. Якщо ці речі проаналізувати і подивитися, то насправді, не така вже критична ситуація, — ділиться Сергій.

Заняття безкоштовні для всіх. Успіхи пенсіонерів на правовій ниві не забарилися. Вистачило кількох доступних лекцій професіонала для пояснення: як влаштована правова система.

— Вони розповідають, як вони вже пишуть самі інформаційні запити до ЖЕКу, тільки після того, як звернулися до ЖЕКу, звертаються до Київської міської держадміністрації. Хоча на початку наших заходів — вони відразу зверталися до Президента, прем’єр-міністра й говорили, що ось в такому часі живемо, що Президент не може полатати нам дах, — повідомляє про результати учасник проекту.

Торжество права і справедливості — стратегічна мета Сергія. Він сподівається, що проект “Нові лідери” допоможе йому долучитися до змін в країні.

Сергій мріє донести до кожного — у нас не все так складно, як здається на перший погляд. Якщо людина освічена, вона захищена, а  у правовій площині можна вирішити будь-яку проблему.

До речі, за програму Сергія Бреуса проголосувало 86 виборців. Доля його програми буде вирішена наприкінці літа під час презентації проектів сотні Лідерів.

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходитимуть сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Дивіться детальніше у сюжеті "Фактів ICTV":

Інші новини

Громадська наглядова рада